НАЧАЛО Други

Великобритански регулаторен орган проверява криптоматите

февруари 15, 2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритански регулаторен орган проверява криптоматите

Financial Conduct Authority (FCA) - финансовият регулаторен орган на Великобритания се насочва към нерегистрирани банкомати за криптовалута (криптомати).

FCA и екипът на кибер полицията в Западен Йоркшир са предприели действия срещу няколко обекта в град Лийдс и околностите му. Има подозирения, че в тях се намират незаконни криптомати.

Финансовия регулаторен орган подчерта, че нито един оператор на крипто банкомати в Обединеното кралство няма регистрация от FCA към момента.

Органът добави, че всички доставчици на криптообмен – включително операторите на крипто банкомати – трябва да бъдат регистрирани от финансовия орган и да спазват британските разпоредби за пране на пари.

Освен това изпълнителният директор на FCA по правоприлагането Марк Стюард заяви, че нерегистрираните крипто банкомати, работещи в Обединеното кралство извършват услугите си незаконно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои гигантски срив, Биткойн ще стигне $500,000 – Робърт Кийосаки


Според информацията регулаторът ще продължи да пречи на дейността на нерегистрираните крипто бизнеси в страната и че крипто продуктите понастоящем са нерегулирани и високорискови.

Също така са издадени предупредителни писма, в които операторите бяха помолени да преустановят използването на машините и че всяко нарушение на разпоредбите ще доведе до разследване по силата на разпоредбите за пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене