НАЧАЛО Други

Удължаването на данъчната политика на Тръмп може да е голям проблем за САЩ

10.05.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Удължаването на данъчната политика на Тръмп може да е голям проблем за САЩ

Според скорошна оценка на Бюджетната служба на Конгреса, удължаването на данъчните облекчения, въведени по време на мандата на бившия президент Доналд Тръмп, може да доведе до разходи от $4.6 трилиона за едно десетилетие, цифра, която предизвика критики от страна на демократите в Конгреса.

Прогнозата взема предвид различни данъчни облекчения за физически лица, имоти и други разпоредби, които ще изтекат до края на 2025 г.

Докато Тръмп изрази намерение да направи тези данъчни облекчения постоянни, президентът Джо Байдън последователно уверява, че данъците няма да бъдат повишавани за семейства, които печелят $400,000 или по-малко годишно.

В отговор на прогнозата, председателят на финансовата комисия на Сената Рон Уайдън от Орегон разкритикува републиканския подход, характеризирайки го като стратегия за увеличаване на ползите за корпорациите и заможните, като същевременно изостря дефицита, потенциално застрашавайки програми като Medicare и социално осигуряване и не успявайки да се справи с нарастващите разходи за живот на американските семейства.

По подобен начин председателят на бюджетната комисия на Сената Шелдън Уайтхаус, демократ от Роуд Айлънд, осъди намаляването на данъците от ерата на Тръмп, определяйки ги като пагубни за американските семейства и малкия бизнес. Той подчерта изтичането на тези съкращения като възможност за Конгреса да обърне възприеманата вреда, която са причинили.

Съдбата на тези данъчни политики зависи от резултата от предстоящите избори, като потенциалните промени зависят от това коя партия ще поеме контрола над Белия дом и Конгреса.

Въпреки че кампанията на Тръмп не е отговорила официално на прогнозата, докладите предполагат, че Тръмп е склонен да въведе ново намаление на данъците, насочено към средната класа, ако си осигури още един мандат на поста.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

30.05.2024 10:30 1 мин. четене

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.