НАЧАЛО Финтех

UBS стартира нова инициатива в блокчейна на Етериум

октомври 3, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
UBS стартира нова инициатива в блокчейна на Етериум

Швейцарската мултинационална инвестиционна банка и компания за финансови услуги UBS ще предприеме новаторско начинание, като въведе пилотна програма, фокусирана върху "токенизиран фонд на паричния пазар" в блокчейна на Етериум (ETH).

В неотдавнашна публикация в блога си UBS Asset Management разкри пионерската си стъпка към това, което определя като “встъпителен пилотен блокчейн токенизиран фонд за паричен пазар” в Сингапур.

Томас Каеги, ръководител на UBS Asset Management за Сингапур и Югоизточна Азия, подчерта значението на това развитие, заявявайки:

Това бележи ключова стъпка в разбирането на процеса на токенизиране на фондове, като се основава на опита на UBS в токенизирането на облигации и структурирани продукти. Чрез това проучвателно начинание ние се стремим да си сътрудничим с конвенционални финансови институции и финтех структури, за да повишим пазарната ликвидност и достъпност за нашите клиенти.

UBS уточни, че пилотната инициатива, наблюдавана от Паричния орган на Сингапур (MAS), използва UBS Tokenize, вътрешната платформа за токенизация на компанията. Тази платформа улеснява управлението на записванията и обратните изкупувания на фондове чрез смарт договори.

В съобщението се подчертава още, че това начинание е в съответствие с глобалната стратегия на компанията за увеличаване на емитирането и разпространението на фондове чрез използване на технологията на разпределената счетоводна книга (DLT) в публични и частни блокчейни. Освен това UBS активно разширява услугите си за токенизация чрез програмата UBS Tokenize.

Според изявлението на компанията:

След успешното стартиране на първоначалните пилотни транзакции UBS Asset Management е готова да продължи с допълнителни пилотни случаи на използване на живо в рамките на проекта Guardian, като си сътрудничи с по-широк спектър от партньори за проучване на разнообразни инвестиционни стратегии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.