НАЧАЛО Други

Twitter преосмислят офертата на Илон Мъск да купи платформата

април 26, 2022 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter преосмислят офертата на Илон Мъск да купи платформата

Wall Street Journal съобщава, че членовете на борда на Twitter преосмислят предложението на Илон да купи платформата. Сделката може да бъде финализирана още тази седмица, въпреки че няма гаранция.

Драмата Илон Мъск-Twitter се нажежава, тъй като според съобщенията бордът на директорите на социалната медия преоценява офертата на Мъск за поглъщане на компанията. Wall Street Journal съобщава, че сделката може да бъде финализирана още тази седмица.

Мъск е готов да вложи $43 милиарда за поглъщането. Съобщава се, че двете страни са обсъдили подробностите за придобиването на 24-ти април и е имало известен напредък. Източници казаха, че има още проблеми за решаване, но изглежда, че сделката ще се придвижи напред.

Въпреки това също няма гаранция, че ще има сделка. Мъск не е единственият човек, който иска да изкупи Twitter, тъй като последните седмици показаха, че множество страни се интересуват от придобиването на платформата. Мъск каза, че ще направи заплатите на борда на директорите $0, ако и когато сделката премине през него.

Имаше много дискусии и критики относно сделката. Мъск каза, че мотивацията му за закупуването на платформата е да даде възможност на свободата на словото, но мнозина се притесняват, че това може да нажажи още повече така или иначе критикуваната платформа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто борсата Kraken вече има лиценз за работа в Обединените арабски емирства

Някои се опасяват, че придобиването на Twitter от страна на Мъск ще предизвика вълна от оставки в компанията. Като платформа, която служи като бърз рупор на обществеността за политици и други важни фигури, това може да има огромно въздействие.

Следете акциите на Twitter 

Акциите на Twitter естествено бяха силно засегнати от новините. Те скочиха след съобщението на Мъск, но оттогава бележат спад. Като цяло цената на акциите нараства от началото на годината, въпреки че началото на 2022 г. беше нещо като дъно за тях.

Голяма част от покачването на цената на акциите е свързано с покупката на Мъск, която тласна цената до $48 и остава около тази цена. Акциите продължават да спадат, което засилва натиска върху членовете на борда, които ще искат да успокоят акционерите.

Ако сделката бъде осъществена, цената на акциите на Twitter вероятно ще се повиши. Това ще бъде колосална промяна за платформата и ще разтърси политическия, икономическия и технологичния свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене