НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е безценен за щата Тексас – американски сенатор

декември 7, 2022 13:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е безценен за щата Тексас – американски сенатор

Тед Круз, сенатор от САЩ, иска да превърне Тексас в убежище за Биткойн (BTC) и други криптовалути.

Законодателят изрази разбирането си за това как бизнесът с криптовалути може да бъде жизненоважен за енергийните доставки и технологичния напредък на САЩ по време на речта си на конференцията Texas Blockchain Summit 2022 в края на ноември.

Круз заяви, че добивът на Биткойн може да се използва за монетизиране на енергията, произведена при добива на нефт и газ, като подчерта, че дейността може да се използва като заместител на традиционното съхранение и доставка на енергия.

Тексас приветсва Биткойн

Той заяви, че значителните инвестиции в добива на Биткойн, екстремните метеорологични условия (екстремна жега и екстремен студ) се отразяват добре на енергийната мрежа на Тексас, тъй като добивът може да бъде спрян незабавно, а енергията, генерирана за дейностите по добив, може да бъде насочена към домакинствата и други предприятия. Той нарича това „резервоар“ за енергия с излишен капацитет.

Хубавото на това [копаенето на Биткойн] е, че когато имаш значителни инвестиции, каквито имаме в Тексас и в добива на BTC, когато имаш екстремно метеорологично събитие, било то екстремна жега, което е често срещано в щата Тексас, или екстремен студ, което понякога се случва тук, добивът на BTC може да бъде спрян [много бързо].

Така електроенергията веднага се предоставя на мрежата за отопление или охлаждане на домовете на хората, за поддържане на работата на предприятията. Това е огромен резервоар от излишен капацитет, който според мен, е много полезен.

Сенаторът подчерта, че Тексас е гореща точка за американската криптовалутна индустрия, тъй като разполага с изобилие от сравнително евтина енергия и подкрепя свободното предприемачество.

Той разкри още, че харесва Биткойн, защото правителството не може да го контролира. Той също така разкри, че Биткойн е единствената криптовалута в портфейла му и че купува BTC на седмична база.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Местните регулатори заеха по-отворена позиция спрямо криптовалутите през август, като подчертаха предимствата на наличието на миньори в щата – това отношение превърна Тексас в един от центровете за добив на криптовалути в САЩ с най-голям ръст.

Според тях съоръженията за добив на BTC нямат дългосрочни високи енергийни изисквания към мрежата, за разлика от „производствените съоръжения или промишлените химически заводи, за които може да се очаква, че ще съществуват в продължение на десетилетия“.

През юни 2021 г. губернаторът на Тексас, Грег Абът, подписа закон, който поставя виртуалната валута в обхвата на Тексаския единен търговски кодекс. Той прави крипто транзакциите сигурни, като ги признава, а също така дава дефиниция за виртуалните валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене