НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?

06.12.2022 12:48 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?

Aнализатори от Standard Chartered (SC) смятат, че Биткойн (BTC) може да поевтинее още повече през следващата година.

Според информацията от Bloomberg в доклада се разглежда потенциален спад в стойността на BTC, който корелира с ръст на физическото злато и други.

Екипът от SC, прогнозират че най-голяма криптовалута в света може да се срине до $5,000. Прогнозата е направена като част от годишния списък на Standard Chartered с по-неочаквани развития, които според анализаторите пазарите може да пренебрегват или подценяват.

Списъкът, който вече е в осмото си издание, няма за цел да прогнозира събития, които имат голям шанс да се случат, а да разгледа ситуации с някакъв шанс за реализация дори и минимален, които понастоящем не са част от пазарния консенсус.

Ръководителят на глобалните изследвания на банката Ерик Робертсен написа:

Доходността на облигациите се срива заедно с технологичните акции и макар че разпродажбата на Биткойн да се забавя, щетите вече са нанесени.

Други възможни, но малко вероятни, сценарий за предстоящата година включват спад в цените на петрола, импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън и промяна в цените на храните.

Фалитът на FTX вече доведе до каскадни ефекти. BlockFi последва стъпките на крипто борсата. Това се случи вследствие на задълженията, които FTX и Alalmeda имат към крипто заемодателя.

В доклада се казва още, че ако повече крипто компании и борси изпитат криза на ликвидността, доверието на инвеститорите в криптовалутите може да се изпари и да ги насочи обратно към класическото сигурно убежище – златото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Ако този сценарий се реализира в докладът се твърди, че златото може да поскъпне с до 30%. То не получи много внимание през 2022 г., спадайки с 20% от върховете си през март, но екипът, изготвил списъка, смятат че златото би могло да се възползва от спада на доверието в крипто.

Анализаторите също така идентифицират възможността за по-широк спад на технологичните акции, който да надхвърли щетите, понесени от много компании през тази година.

Стойностите на компаниите от Nasdaq 100 са намалели с приблизително 25% през 2022 г., но екипът от Standard Chartered сравнява това с още по-големия спад, наблюдаван при дот-ком срива в началото на 80-те години, което прогнозира възможности за още по-голяма загуба на стойност.

Според авторите на доклада подобен спад може да е свързан с проблемите в крипто сектора:

Ако се повтори свиването в сектора на дигиталните активи, технологичните компании от следващо поколение биха отбелязвали рязък ръст на фалитите през 2023 г. 

Междувременно в тази ситуация на компаниите в ранен стадий на развитие може да им е по-трудно да получат финансиране, тъй като разходите за финансиране нарастват, а ликвидността се свива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.