НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?

декември 6, 2022 12:48 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?

Aнализатори от Standard Chartered (SC) смятат, че Биткойн (BTC) може да поевтинее още повече през следващата година.

Според информацията от Bloomberg в доклада се разглежда потенциален спад в стойността на BTC, който корелира с ръст на физическото злато и други.

Екипът от SC, прогнозират че най-голяма криптовалута в света може да се срине до $5,000. Прогнозата е направена като част от годишния списък на Standard Chartered с по-неочаквани развития, които според анализаторите пазарите може да пренебрегват или подценяват.

Списъкът, който вече е в осмото си издание, няма за цел да прогнозира събития, които имат голям шанс да се случат, а да разгледа ситуации с някакъв шанс за реализация дори и минимален, които понастоящем не са част от пазарния консенсус.

Ръководителят на глобалните изследвания на банката Ерик Робертсен написа:

Доходността на облигациите се срива заедно с технологичните акции и макар че разпродажбата на Биткойн да се забавя, щетите вече са нанесени.

Други възможни, но малко вероятни, сценарий за предстоящата година включват спад в цените на петрола, импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън и промяна в цените на храните.

Фалитът на FTX вече доведе до каскадни ефекти. BlockFi последва стъпките на крипто борсата. Това се случи вследствие на задълженията, които FTX и Alalmeda имат към крипто заемодателя.

В доклада се казва още, че ако повече крипто компании и борси изпитат криза на ликвидността, доверието на инвеститорите в криптовалутите може да се изпари и да ги насочи обратно към класическото сигурно убежище – златото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Ако този сценарий се реализира в докладът се твърди, че златото може да поскъпне с до 30%. То не получи много внимание през 2022 г., спадайки с 20% от върховете си през март, но екипът, изготвил списъка, смятат че златото би могло да се възползва от спада на доверието в крипто.

Анализаторите също така идентифицират възможността за по-широк спад на технологичните акции, който да надхвърли щетите, понесени от много компании през тази година.

Стойностите на компаниите от Nasdaq 100 са намалели с приблизително 25% през 2022 г., но екипът от Standard Chartered сравнява това с още по-големия спад, наблюдаван при дот-ком срива в началото на 80-те години, което прогнозира възможности за още по-голяма загуба на стойност.

Според авторите на доклада подобен спад може да е свързан с проблемите в крипто сектора:

Ако се повтори свиването в сектора на дигиталните активи, технологичните компании от следващо поколение биха отбелязвали рязък ръст на фалитите през 2023 г. 

Междувременно в тази ситуация на компаниите в ранен стадий на развитие може да им е по-трудно да получат финансиране, тъй като разходите за финансиране нарастват, а ликвидността се свива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.