НАЧАЛО Други

Трейдър се опита да се изхтри и да купи акции на Berkshire на безценица – идеята се оказа лоша

05.06.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трейдър се опита да се изхтри и да купи акции на Berkshire на безценица – идеята се оказа лоша

Търговец на акции неволно закупи акция клас А на Berkshire Hathaway за $648,000 поради технически проблем на NYSE, която фалшиво показа цената като $186.

Тази грешка, която по-късно беше коригирана от NYSE, възникна поради неизправност в системата.

Търговецът, с цел да се възползва от очевидния рязък спад в цената, постави пазарна поръчка. Брокерът обаче обработи поръчката на действителната цена от $648,000, използвайки маржин, което доведе до значителен дълг. Транзакцията е извършена чрез спестовната сметка без данъци на търговеца, която обикновено не позволява маржин търговия, но проблемът е позволил транзакцията.

NYSE приписа грешката на “технически проблем с ценови диапазони в цялата индустрия”, засягащ около 40 символа. Проблемът, за който се смята, че е свързан с нова версия на софтуера, е разрешен чрез връщане към по-стара версия на софтуера във вторичен център за данни. Всички погрешни сделки за Berkshire Hathaway по време на периода на грешката бяха анулирани.

Други акции, включително Chipotle и Barrick Gold, също претърпяха временни спадове на цените. Въпреки тези проблеми, по-широкият фондов пазар остана почти незасегнат, с леки спадове поради икономически опасения. SEC разследва инцидента.

Джо Салуци от Themis Trading изрази скептицизъм относно обяснението на NYSE, поставяйки под въпрос внезапните драстични промени в цените.

Този инцидент подчертава уязвимостите в системите за търговия и значителните финансови рискове, пред които са изправени търговците по време на технически неизправности, като подчертава необходимостта от стабилно управление на риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.