НАЧАЛО Други

Фючърсите на Уолстрийт спадат на фона на притесненията за американската икономика

04.06.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фючърсите на Уолстрийт спадат на фона на притесненията за американската икономика

Американските борсови индекси се понижиха във вторник, тъй като новите данни за пазара на труда засилиха опасенията за потенциална икономическа слабост.

Първоначално S&P 500 и Nasdaq се повишиха, но след това намалиха печалбите си, след като докладът на Министерството на труда показа, че разкритите работни места през април са намалели до 8.05 милиона, което е по-малко от прогнозираните 8.35 милиона. Това се случва преди внимателно следения доклад за заплатите в неселскостопанския сектор за май, който трябва да бъде публикуван в петък.

Отделно от това Министерството на търговията съобщи, че поръчките за промишлени стоки са нараснали с 0.7% през април, което е малко над очакванията на икономистите за увеличение с 0.6%.

След оповестяването на данните доходността на държавните ценни книжа се понижи, тъй като трейдърите повишиха залозите за намаляване на лихвените проценти на Фед през септември до около 66.6%, спрямо 65% преди това, въз основа на инструмента FedWatch на CME.

Акциите на технологични компании като Nvidia, Apple, Meta и Microsoft, които са чувствителни към промените в лихвените проценти, бяха сред най-големите причинители на спад в S&P 500, като спаднаха с между 0.6% и 0.8%.

В понеделник докладите показаха, че фабричната активност в САЩ се е забавила повече от очакваното през май, а разходите за строителство са намалели през април, което първоначално натежа върху акциите. Въпреки това S&P 500 и Nasdaq успяха да постигнат леки печалби до края на търговията.

Въпреки че сезонът на отчетите приключва, предстоящите актуализации на компаниите в отрасли като модата, пътуванията и тютюна ще дадат представа за икономическите резултати.

Като цяло силните корпоративни печалби подхранваха пазарния оптимизъм през последните месеци. Последната серия от данни обаче породи притеснения, въпреки че трейдърите вече очакват по-ранно начало на намаляването на лихвите от страна на Фед.

Акциите на енергийните компании бяха най-големите губещи в сектора на S&P 500 във вторник, като Exxon и Chevron спаднаха съответно с 1.4% и 2.4%, тъй като цените на суровия петрол се понижиха поради опасения, свързани с търсенето. Индексът на акциите с малка пазарна капитализация Russell 2000 също се понижи с 0.7%.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.