НАЧАЛО Биткойн

Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)

декември 2, 2022 10:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)

Биткойн е създаден с цел да внесе финансова иновация и да адресира много от слабостите на текущата финансова система.

Тъй като той не подлежи на контрола на правителства, индивиди и институции, много от тях се опитват да го дискредитират с цел да попречат на масовото му приемане.

Европейската централна банка (ЕЦБ)

Европейската централна банка е добър пример за това. Както отразихме, наскоро те публикуваха проучване, твърдящо, че Биткойн е на път да стане ирелевантен. Това е явен опит да се дискредитира и много от аргументите, които авторите използват са неоснователни или подвеждащи. Има и други примери за подобни нелепи твърдения.

Световният икономически форум (WEF)

Световният икономически форум сподели материал през 2017 година, в който лансира нелепата идея, че добивът на Биткойн ще консумира цялата енергия в света до 2020. Както знаем, това не се случи. Но звучи убедително и е идея, предложена от организация, която твърди, че има определени компетенции – това кара мнозина да приемат твърдението без да извършват собствено проучване.

Кампанията “Промени кода, а не климата”

Няколко екологични групи, сред които Greenpeace USA, Environmental Working Group, както и активистки организации, сформираха консорциум за стартиране на кампания, която да подчертае въздействието на Биткойн върху околната среда. 

Кампанията използва реклами в големи медии като “Politico”, “New York Times”, както и “Wall Street Journal”.

Един от подкрепящите тази кампания е съосновател на Ripple, които работят с правителства и институции за създаването на дигитална валута на централна банка (CBDC). Авторите на доклада на ЕЦБ също така имат проучвания за такъв тип актив.

Тромава промяна на парадигмата

Много от концепциите, които правят Биткойн по-сигурен и устойчив също така противоречат на начина, по който сме свикнали да разполагаме с парите си. Идеята за самопопечителство обърква хората и много от тях биха предпочели да се доверят на централизирана институция. В допълнение техните средства не са осигурени от правителство в такъв случай, за разлика от банкови депозити, което е отблъскващо за мнозина. Това е ножа с две остриетеа, който представлява отговорността за собствените ви средства. Към момента не много търговци приемат валутата и е трудно да се продаде идеята за Биткойн като платежна система, като се има предвид това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Заключение

Очевидно има сериозен и фокусиран опит да се дискредитира най-голямата криптовалута, но това надали е изненада за хора, които следят пространството от поне няколко години.

Биткойн е невероятно финансова иновация, но Рим не е бил построен за ден. Ще отнеме много дискутиране и много надграждане на протокола, за да стигнем до място, където той може да бъде широко приет в съзнанието на хората като разплащателно средство. Със срива на FTX, целият този процес може да се забави допълнително. Промяната никога не е лесна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.