НАЧАЛО Алткойни

Топ криптовалути, които да следите за следващия алткойн сезон

14.12.2023 14:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ криптовалути, които да следите за следващия алткойн сезон

Доминиращата позиция на Биткойн (BTC) на пазара на криптовалути леко се е понижила от пиковите 55% до 53%.

Същевременно общата пазарна капитализация на алткойните продължава да надхвърля $700 милиарда, което предизвиква очакване за началото на алткойн сезон.

На фона на оптимистичните прогнози за бичи пазар или за бичи рали, две конкретни криптовалути привлякоха вниманието като потенциални претенденти за предстоящия алткойн сезон: Nano (XNO) и Avalanche (AVAX).

Nano и Avalanche се открояват сред многобройните дигитални активи благодарение на иновативните си технологии, предлагащи по-бързи и по-рентабилни транзакции, както и подобрения в окончателността и капацитета на мрежата, което ги позиционира като конкуренти на Биткойн и Етериум (ETH).

Nano (XNO)

Nano привлече вниманието наскоро, когато Grok, изкуственият интелект на Илон Мъск, я посочи като най-подходящата криптовалута за транзакции в рамките на X (Twitter).

След това одобрение няколко платформи – като GNY Range Report, борсата MEXC и Onramp Money – обявиха листването на Nano. Към момента на писане на статията XNO се търгува на цена от $1.31, което отразява 6% загуба за деня. Макар да отразява дневни загуби, алткойнът все пак реализира 69% увеличение през последния месец.

Въпреки ръста си от 70% от началото на годината, тя все още изостава от монети с по-висока пазарна капитализация като AVAX.

Забележително е, че Nano стана свидетел на значителен скок в търговския си обем на 13 декември, който възлизаше на $68.31 милиона, но въпреки това към момента на писане на статията обемът е спаднал и за последните 24 часа е спаднал с 52%.

Avalanche (AVAX)

Блокчейн подразделението на JPMorgan Chase & Co, Onyx, обяви участието си в екосистемата на Avalanche през ноември, което значително засили доверието в AVAX сред традиционните финансови институции. Това одобрение се дължи на технологията на подмрежите на Avalanche.

Към момента на изготвяне на статията AVAX се търгува на цена от $39, което отразява 7.7% ръст за деня и 42% за седмицата.

Стойността на монетата отразява 184% ръст от началото на годината досега, започвайки годината на цена от $10.8 за токен. 

Avalanche се откроява в екосистемата на децентрализираните финанси (DeFi), като се нарежда сред първите седем вериги с обща заключена стойност (TVL) от $891 милиона, разпределена в 349 протокола, генерирайки над $211,000 дневни такси.

Освен това AVAX демонстрира пазарна капитализация, която е с около 15.5 пъти по-висока от нейната TVL, изпреварвайки по този показател основния си конкурент Solana (SOL). 

Заключение

Въпреки това на инвеститорите се препоръчва да действат предпазливо, да провеждат задълбочени проучвания на всеки проект и да създадат стабилна стратегия за управление на риска. Въпреки бичите сигнали за предстоящ алткойн сезон и положителните показатели за тези криптовалути, волатилният характер на крипто пазара не предлага гарантирани резултати. Тази статия не представлява финансов съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.