НАЧАЛО Алткойни

Огромен прилив на USDT към крипто борсите – какво означава това?

14.12.2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Огромен прилив на USDT към крипто борсите – какво означава това?

През последните шест месеца се наблюдава забележим приток на известната стабилна монета USDT на криптовалутните борси, което е потенциален сигнал за пазарен оптимизъм, както предположиха експертите на позната компанията за крипто анализи.

Santiment подчерта, че макар през последните седмици Биткойн (BTC) да отбеляза скромно завръщане на борсите, това движение се дължи на несигурността на търговците. Въпреки разпродажбите на BTC, Santiment отбеляза, че увеличението на USDT, влизащи в борсите, е противодействало на ситуацията.

Понастоящем е налице почти 7% увеличение на присъствието на емитираната от Tether стабилна монета на борсите в сравнение с преди шест месеца, което означава увеличен потенциал за покупки, положителен индикатор за пазарните оптимисти, според аналитичната компания.

Понастоящем приблизително 26% от цялото предлагане на USDT се намира на борсите. Освен това Santiment отбеляза, че след спада на стойностите на дигиталните активи през уикенда все повече търговци на криптовалути са започнали да предвиждат пикове на пазара и да изказват песимистични прогнози.

Въпреки това компанията подчерта, че пазарите често се движат в противоречие с преобладаващите очаквания.

Santiment също така акцентира върху бързото възстановяване на алткойните, особено на Solana (SOL) от спада на цените през последния уикенд. Въпреки това аналитичната компания посъветва за предпазливост, предполагайки, че прекалено положителните социални настроения на SOL може да изискват фаза на охлаждане, преди активът да може да се изкачи значително нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.