НАЧАЛО Други

Топ криптоборси, обвинени в обслужване на санкционирани руски банки

февруари 27, 2023 21:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ криптоборси, обвинени в обслужване на санкционирани руски банки

Компанията за блокчейн анализи Inca Digital съобщи, че две популярни криптоборси - Huobi и KuCoin - са критикувани, че не спазват санкциите, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна.

Inca Digital заяви, че борсите не са предприели мерки, за да попречат на санкционираните руски банки да използват съответните им peer-to-peer мрежи, като в тези транзакции често е бил използван и Tether (USDT).

Главният изпълнителен директор на Inca Digital Адам Заразински предупреди, че това може да е нарушение на ограниченията наложени от САЩ и Европа.

В доклада се споменава и Binance, за която се твърди, че предлага на руските потребители “различни средства” за закупуване на криптовалути на своята борса.

Binance обаче опроверга твърденията и увери, че стриктно прилага законите “опознай своя клиент” (KYC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Какво да очакваме в следващите месеци?


В доклада се разкрива също така, че ByBit позволява на потребителите да конвертират руски рубли в криптовалути чрез своя peer-to-peer пазар и фиатни депозити.

KYC задължава предприятията да потвърждават самоличността на своите клиенти, за да спрат незаконни дейности, включително пране на пари и финансиране на тероризма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене