Home

Топ крипто борсата Kraken откри критична уязвимост

20.06.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ крипто борсата Kraken откри критична уязвимост

Kraken, една от най-големите крипто борси в света, наскоро откри бъг, който можеше да се превърне в златна мина за хакерите.

Това започва с разледване на специалист по сигурността, който търси уязвимости в различни системи, който е написал имейл до Kraken за възможен недостатък. Често тези доклади се оказват фалшиви, но Kraken обърна внимание на този и техническия екип на борсаta веднага се зае с него.

Откритата грешка позволява манипулация на системата, като кредитира сметката си със средства, преди депозитът да бъде потвърден чрез банкови процеси за клиринг. Буквално това означава, че можете да купите нещо и да го получите, без да правите никакви плащания.

Ник Перкоко, шеф по сигурността на Kraken смята, че това се дължи на скорошната актуализация, която е объркала системата за синхронизация. За щастие този проблем не продължи дълго.

В крайна сметка три акаунта са се възползвали от грешката. Единият принадлежи на първоначалния анализатор, който генерира $4 само като доказателство за проблема. Въпреки това, вместо да го докладват за някаква награда от Kraken (етичните хакери получават заплащане), въпросният индивид е казал на други двама за това.

Тези двамата са се възползвали като са генерирали крипто за милиони долари и по някакъв начин са успели да изтеглят $3 милиона от Kraken, преди някой да забележи какво се случва.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.