Home

Как крипто може да спаси САЩ от кризата на дълга

19.06.2024 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как крипто може да спаси САЩ от кризата на дълга

Америка е изправена пред тежко изпитание, което се изразява най-вече в нарастващия държавен дълг, водещ към криза, която може да бъде избегната.

Ако не се предприемат действия, икономиката ще се задържи в застой, ще се нарушат обещанията на правителството в областта на здравеопазването и пенсионното осигуряване и ще се компрометира националната отбрана.

Тъй като икономиката се свива, доларът ще претърпи шок на доверието, което ще попречи на растежа. Основните причини са доста, като една от тях са програмите за подпомагане, които се нуждаят от реформа, но политиците нямат смелост да действат.

Какво може да се направи?

Едно от решенията е да се подходи сериозно към стабилните монети. Според Министерството на финансите и DeFi Llama, проектите за дигитални валути, обезпечени с долари, са значителни купувачи на американски държавен дълг. Ако тези емитенти бяха държава, те щяха да се класират малко след първите 10 притежатели на държавни ценни книжа. С разрастването на сектора стабилните монети биха могли да се превърнат в основни купувачи на американския държавен дълг, предлагайки надежден нов източник на търсене.

САЩ се възползват от статута на долара като основна международна резервна валута, осигуряваща евтино финансиране на фискалните разходи и значително глобално финансово влияние. Въпреки това държави като Китай и Саудитска Арабия намаляват притежаваните от тях американски дългови инструменти и търсят алтернативи на доларовата система, което увеличава риска от неуспешен аукцион на американски дълг, който би подкопал доверието в САЩ.

Подкрепените с долари стабилни монети предлагат решение

Повечето от тях се държат от инвеститори в по-слаби икономики, които търсят „по-добри“ форми на пари. Както отбеляза Тимъти Г. Масад, стабилните монети са подобни на евродоларите, които засилиха господството на долара по време на Студената война.

Насърчаването на стабилни монети, обезпечени с долари, би увеличило търсенето на американски дълг, намалявайки риска от неуспешен аукцион. За разлика от дигиталната финансова инфраструктура на Китай, тези стабилни монети, емитирани върху публични блокчейни, съответстват на американските ценности за свобода и откритост. Една стабилна регулаторна рамка, подкрепена от Конгреса, би разширила използването на дигитални долари в критичен момент, предлагайки така необходимият политически успех.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.