НАЧАЛО Други

Топ австралийска банка направи транзакция със стабилната си монета

март 15, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ австралийска банка направи транзакция със стабилната си монета

Една от четирите големи австралийски банки заяви, че е осъществила първата си вътрешнобанкова международна транзакция, използвайки собствената си стабилна монета, изградена на Етериум (ETH).

Транзакцията включва внедряването на смарт договори за стабилна монета за седем основни световни валути, демонстрирайки потенциал за съкращаване на времето за извършване на международни транзакции от дни до минути.

Също така трансфера е част от пилотния проект на Националната австралийска банка (NAB) за стабилна монета, подкрепена от австралийския долар. В споделената от институцията информация не бяха предоставени идентификационни номера на трансферите.

NAB възнамерява да емитира своя стабилна монета с обозначение “AUDN”, която ще бъде управлявана като пасив в счетоводните ѝ книги. Освен това банката планира да даде възможност за транзакции с австралийски, новозеландски, сингапурски и щатски долари, както и за евро, йена и британски паунд.

Също така институцията твърди, че стабилната монета е издадена като ERC-20 токен.

Съобщението на NAB за AUDN идва около девет месеца след като през март конкурентната Австралийска и Новозеландска банкова група (ANZ) пусна 30 милиона токена от собствената си стабилна монета A$DC, който се използва за международни парични преводи и търговия с въглеродни емисии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще претърпи изключителен подем – Тим Дрейпър


Банката смята, че транзакцията със стабилни монети е важен етап за нея. Тя очаква да подпомага “избрани корпоративни и институционални клиенти” в транзакциите с дигитални активи до края на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене