НАЧАЛО Други

Топ американска банка “ограбва” военните с такси повече от 10 години

31.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ американска банка “ограбва” военните с такси повече от 10 години

Неотдавнашно съдебно дело е насочено срещу банковия гигант Wells Fargo, обвинявайки го, че е наложил прекомерни лихви и такси на хиляди клиенти по кредитни карти в продължение на повече от десетилетие.

В колективния иск се твърди, че банката е налагала лихвени проценти и такси на активни военнослужещи в САЩ, които са надхвърляли ограниченията, определени от Закона за гражданска помощ на военнослужещите (Servicemembers Civil Relief Act – SCRA).

Законът SCRA предвижда, че лихвените проценти по всички дългове, поети от военнослужещите преди тяхното изпращане на служба, трябва да бъдат ограничени до 6%. Това намаление на лихвата влиза в сила от датата на изпращане и остава в сила през целия период на активна служба. Освен това банките са задължени да се откажат трайно от лихвите, надвишаващи 6 %, съгласно това законодателство.

Според ищците Wells Fargo умишлено се е насочила към членовете на службите, особено към тези, на които предстои да бъдат изпратени на мисия в чужбина, и тайно е налагала прекомерни такси в продължение на повече от десет години.

Искът гласи:

“Ответникът е нарушил законовите и договорните си задължения към въоръжените сили на страната, като е наложил лихвени проценти и такси, които са надвишавали допустимите нива, позволил е незаконни такси, които да завишат салдата по главницата на членовете на службата, и е приложил сложна лихва към тези завишени салда. Освен това ответникът е скрил тези прекомерни такси от многобройните семейства на военнослужещи, засегнати от неговите действия.”

Wells Fargo още не са направили изявление във връзка с обвиненията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.