НАЧАЛО Други

Топ 5 компании, в които инвестира Майкъл Бъри от ‘The Big Short’

септември 8, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 компании, в които инвестира Майкъл Бъри от ‘The Big Short’

Прочутият инвеститор Майкъл Бъри, известен със своите проницателни прогнози, не веднъж е привличал вниманието в миналото заради позициите си в акции.

В неотдавнашна публикация в X (Twitter) от 25 август Michael Burry Stock Tracker предостави информация за петте най-важни акции в портфейла на инвеститора, демонстрирайки неговия диверсифициран инвестиционен подход.

  1. Expedia Group, Inc. (NASDAQ: EXPE) е начело с дял от $10.9 милиона. Expedia е глобален туристически конгломерат, притежаващ добре познати марки като Expedia.com, Hotels.com и Vrbo. Значителната инвестиция на Бъри тук отразява неговата увереност във възраждането на туристическата индустрия, която се бори с трайните последици от пандемията.
  2. Charter Communications (NASDAQ: CHTR), един от най-големите кабелни оператори в САЩ, заема второто място в портфейла на Бъри с инвестиция от $9.2 милиона. Компанията предлага редица телекомуникационни услуги, включително кабелна телевизия, високоскоростен интернет и телефонни услуги.
  3. Generac Holdings Inc. (NYSE: GNRC) заема третата позиция като производител на решения за резервно електрозахранване с инвестиция от $8.2 милиона. Компанията отбелязва растеж поради повишеното търсене на резервно захранване в условията на тежки метеорологични явления и прекъсвания на мрежата.
  4. Cigna Corporation (NYSE: CI), глобален доставчик на здравни услуги, заема четвърто място в портфейла на Бъри с инвестиция от $7.7 милиона. Cigna предоставя различни здравноосигурителни и свързани с тях услуги, утвърждавайки се като значим играч в сектора на здравеопазването. Участието на Бъри в Cigna може да означава неговата положителна перспектива за дългосрочния потенциал на здравната индустрия, повлиян от продължаващите реформи в здравеопазването и застаряващото население.
  5. CVS Health Corporation (NYSE: CVS) допълва портфейла на Майкъл Бъри с инвестиция от $6.9 милиона. CVS Health е известна компания за търговия на дребно с аптеки и здравни услуги, която управлява аптеки, клиники и обекти за търговия на дребно в Съединените щати.

Компанията е диверсифицирала услугите си, за да предложи по-всеобхватни решения в областта на здравеопазването, адаптирайки се към променящия се здравен пейзаж.

Макар че Майкъл Бъри често се свързва с противоположни позиции, дългосрочните му инвестиции в тези компании разкриват по-диверсифицирана инвестиционна стратегия. Струва си да се отбележи, че някои от инвестициите на Бъри не са донесли желаната възвръщаемост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.