НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 Web3 криптовалути

октомври 14, 2022 17:19 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 Web3 криптовалути

Следенето на тенденциите е един от най-важните аспекти на успешното инвестиране - особено в крипто екосистемата.

Да се отсеят тези, които в крайна сметка ще бъдат сред най-успешните, е един от начините за изграждане на успешен портфейл.

Представете си, че преди десет години сте инвестирали в някои от най-известните технологични акции. Днес технологични компании като Amazon, Apple, Microsoft и много други са част от ежедневието ни и подобна инвестиция би предложила значителна възвръщаемост.

Изглежда, че днес има тенденции, които предоставят подобна възможност.

Зависимостта ни от интернет се увеличава с всяка изминала година. Някои компании се възползваха от това и сега играят голяма роля във всекидневния ни живот. Тези компании генерират абсурдни печалби от централизираните си бизнес модели. Но изглежда, че на това може да се сложи край благодарение на нова технология, която има потенциала да преобърне сегашното статукво на интернет. 

Web3

В Web3 неща като социалните медии, финансите, игрите и метавселената имат потенциала да се откъснат от днешната централизация. При Web3 децентрализираните блокчейн вериги ще бъдат гръбнакът на интернет, който е с отворен код, ще предлагат сигурна оперативна съвместимост между приложенията и е напълно без доверие. Това означава, че за функционирането на системата не е необходима трета страна като Google. 

В неотдавнашен доклад на Vantage Market Research за текущото състояние на Web3 секторът се оценява на малко под $3 милиарда. Но в същия доклад се спомена, че той има потенциал да нарасне до около $23 милиарда до 2028 г. Това е увеличение от над 700%. 

Етериум

Втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация бавно се превръща в основата на Web3. С неговите смарт договори разработчиците могат да програмират децентрализирани приложения (dApps), които да заместват субекти от трети страни, да позволяват на потребителските данни да преминават безпроблемно между приложенията без никакво събиране и да бъдат високо защитени и да се изпълняват автоматично при изпълнение на условията. 

Има и други блокчейн системи, базирани на смарт договори, като Solana и Cardano, но Етериум се издигна до върха като една от най-използваните блокчейн системи. Нейната популярност стана причина тя да се превърне в дом на най-много разработки за случаи на употреба на Web3. 

Polygon

Polygon цели да адресира недостатъците на Етериум – бавните скорости на транзакциите и високите такси – без да жертва сигурността и децентрализацията, които правят блокчейна толкова успешен. 

За да направи това, Polygon разтоварва транзакциите от блокчейна на Етериум и след това ги добавя обратно по-късно. Технологията, която Polygon използва, прави транзакциите светкавично бързи на много ниска цена.

Съоснователят на Polygon Михайло Биелич сподели, че за да може блокчейнът да се превърне в “свещения граал на инфраструктурата на Web3”, той трябва да има “мащабируемост, сигурност и съвместимост с Етериум”

Ако Web3 трябва да поддържа всички интернет потребители по света, той трябва да остане бърз и евтин. С Polygon това вече е възможно.

Arweave

Arweave е решение за съхранение на данни, което използва блокчейн технология, за да осигури прост начин за запазване на информация. Важно е да се подчертае, че никой централен орган не контролира данните, никой не може да ги променя, след като са записани в блокчейна. 

Освен това Arweave е съвместима със смарт договори, което означава, че разработчиците на Web3 могат да персонализират dApps, за да използват данните в блокчейна на Arweave. В съответствие с принципите на Web3, тези данни не могат да се използват за генериране на печалби, защото са анонимни, и никога не могат да бъдат променени, защото са защитени в блокчейн. 

За да разберем как Arweave може да бъде от полза за инвеститорите, първо трябва да разберем как работи Arweave. Най-просто казано, за да съхраняват данни в блокчейна на Arweave, потребителите трябва да закупят място за съхранение с монетата AR. Потребителят може да бъде обикновен човек, който иска да запази файл, или друг блокчейн, който иска да съхрани историята на транзакциите си, за да освободи място. 

Идеята е, че с разрастването на блокчейна на Arweave и поддържането на повече хранилища за данни за Web3, стойността на монетата AR ще е позиционирана за подем, тъй като търсенето за такива продукти ще нараства стремглаво.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-лошото тепърва предстои, предупреждава МВФ


Заключение

Web3 е далеч от окончателната си форма и е трудно да се предположи как точно ще се развие, но сегашният начален етап на развитие на сектора предлага възможности за изключителна възвръщаемост. 

Интернет продължава да се развива, а инвеститорите могат да се възползват от една тенденция, която има потенциала да се превърне в статукво.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира кои ще са водещите токени за 2023: BNB, XRP и VC Spectra

ChatGPT идентифицира три топ токена – XRP, BNB и VC Spectra – като най-добри инвестиционни решения. Коя е най-добрата криптовалута, която да купите за печалби през четвъртото тримесечие?

септември 26, 2023 12:39 5 мин. четене

Dogecoin (DOGE) поскъпва след добри новини, ликвидността на XRP се покачва, а Tradecurve Markets (TCRV) приближава до етап 6

Добри новини за Dogecoin (DOGE), XRP (XRP) и Tradecurve Markets (TCRV), тъй като интересът към тях се увеличава след последните събития.

септември 26, 2023 11:34 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.