НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 криптовалути, на които да обърнете внимание следващата година

ноември 17, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 криптовалути, на които да обърнете внимание следващата година

Стартирала през 2017 г., Cardano (ADA) въведе уникална комбинация от консенсусния алгоритъм доказателство за залог (PoS) и UTXO модела, като стана пионер в проучването на по-скалируеми блокчейни от първи слой.

Интересно е, че в рамките на силно конкурентната сфера на криптовалутите нововъзникващи проекти се представят като обещаващи алтернативи на Cardano. Solana (SOL) се откроява като ярък пример, след като успешно надмина както пазарната капитализация на ADA, така и TVL.

В тази статия са разгледани три конкурента на Cardano, готови за растеж, ако се възползват от оптималните условия и повишеното бъдещо търсене:

Near Protocol (NEAR)

NEAR Protocol (NEAR) се очертава като сериозен претендент, който може да се похвали с активно развиваща се екосистема, пригодена за удобни за потребителите постижения. Понастоящем родния токен на платформата се търгува на цена от $1.90 с пазарна капитализация от $1.89 милиарда, NEAR се намира на 37-ма позиция в топ 100 на криптовалутите. Въпреки че на 16 януари 2022 г. NEAR достигна пик от $20.4, постоянно високата заключена обща стойност я позиционира благоприятно сред другите вериги.

Algorand (ALGO)

Друг значим претендент, Algorand (ALGO), се фокусира върху енергийно ефективна блокчейн система, привличайки потребители и разработчици, загрижени за въздействието върху околната среда.

Понастоящем се търгува на цена от $0.137 за токена към момента на писане на статията, ALGO може да се похвали с пазарна капитализация от $1.11 милиард и заема 50-ро място в класацията на криптовалутите, сравнявайки ги по пазарна капитализация. Впечатляващо е, че общата заключена стойност (TVL) на Algorand надминава този на NEAR въпреки по-ниската ценова капитализация, като в DeFi са блокирани съответно $63 милиона и $49 милиона.

Fantom (FTM)

Въпреки че е с най-ниска капитализация сред трите алтернативи на Cardano, Fantom (FTM) може да се похвали с най-висока TVL. С фокус върху предоставянето на силно мащабируемо децентрализирано финансово преживяване, Fantom регистрира $66 милиона обща заключена стойност по последни данни. Нейният роден токен, FTM, се търгува на цена от $0.34 с пазарна капитализация от по-малко от $980 милиона, което я позиционира на 54-то място в индекса на CoinMarketCap.

В заключение, тези гореспоменати криптовалути може да притежават потенциал да подражават на траекторията на Cardano до 2024 г. Въпреки това, волатилният характер на този сектор и свързаните с него рискове означават, че няма гаранции за значителен растеж за нито един от тези претенденти.


Тази статия не представлява инвестиционен съвет. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.