НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 криптовалути за международни разплащания

октомври 5, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 криптовалути за международни разплащания

Криптовалутите представляват жизнеспособно и ефикасно решение за посрещане на ескалиращото търсене на парични преводи в световен мащаб.

Безграничните наднационални валути се конкурират, за да получат одобрение и да улеснят безпроблемните трансгранични парични преводи.

Имайки предвид това, е съставен списък с три криптовалути, които могат да бъдат ефективно използвани за международни плащания и парични преводи.

XRP

XRP, токен, ориентиран към плащанията, разработен от Ripple, се стреми да бъде водещият актив за международни разплащания както за търговците на дребно, така и за финансовите институции.

Понастоящем заема пета позиция по пазарна капитализация, като тя надхвърля $28 милиарда, въз основа на съществуващото обращение от 53.3 милиарда XRP, оценени на $0.53 за токен към момента на изготвяне на статията.

В сферата на паричните преводи XRP предоставя жизнеспособно решение с такси за транзакции на стойност едва $0.0002 и международни разплащания, завършващи в рамките на 3 до 5 секунди. Партньорствата ѝ с глобални банки допълнително подчертават пригодността ѝ за тази цел.

Nano (XNO)

Въпреки относително скромната си пазарна капитализация от $90 милиона и напълно разпределеното и циркулиращо предлагане от $133.24 милиона XNO токена, които се търгуват по около $0.65 за токен към момента на писане на статията,

Nano предоставя обективно ефективно решение за парични преводи. Забележително е, че мрежата не налага такси на своите потребители и може да урежда транзакции за средно 500 милисекунди. Освен това XNO е софтуер за дигитална валута с отворен код, разработен изрично за пряк и ефективен обмен или плащания. Той се поддържа от децентрализирана мрежа в продължение на осем години от стартирането му на 4 октомври 2015 г.

Stellar (XLM)

Stellar, често наричани XLM, служат като роден токен за мрежата Stellar, създадена през 2015 г. от Джед Маккалеб, съосновател и бивш сътрудник на Ripple.

Маккалеб е и умът, който стои зад централизираната борса Mt. Gox, жертва на един от най-значимите хакове в историята на криптовалутите.

Понастоящем Stellar се нарежда сред 30-те най-големи криптовалути, като може да се похвали с пазарна капитализация от $3 милиарда и се търгува на цена от $0.12 за токен към момента на изготвяне на статията.

Признат най-вече заради минималните си такси за транзакции и бързото време за сетълмент – подобно на XRP – Stellar се смята за ефективен избор за парични преводи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.