НАЧАЛО Биткойн

Топ 3 фактора, които ще тласнат Биткойн към $100,000

08.06.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 фактора, които ще тласнат Биткойн към $100,000

В скорошна дискусия в X, крипто анализаторът Чарлз Едуардс се задълбочи в причините зад неуспеха на Биткойн да надмине желаната граница от $100,000.

Въпреки пускането на спот Биткойн ETF, цената на BTC остана сравнително в застой, движейки се около $71,000 към момента на анализа на Едуардс.

Едно основно препятствие, идентифицирано от Едуардс, е преобладаването на дългосрочни притежатели, които продават своите BTC. Той подчерта спада в броя на портфейлите, държащи Биткойн за повече от две години, което предполага, че тези притежатели са разтоварвали активите си.

Този натиск върху продажбите от страна на дългосрочните притежатели възпрепятства способността на Биткойн да увеличи стойността си експоненциално.

Друг фактор, допринасящ за това представяне на Биткойн, според Едуардс, е забавеното въздействие на халвинг събитието, което се случи през април. Традиционно цената на Биткойн има тенденция да изпитва възходящ импулс след всеки халвинг, което намалява скоростта, с която се създават нови BTC.

Едуардс обаче отбеляза, че пазарът все още не е поел напълно ефектите от този халвинг, което потенциално забавя ръста на цените на Биткойн в краткосрочен план.

Гледайки напред, Едуардс очерта три ключови фактора, които биха могли да подновят възходящата траектория на Биткойн. Те включват увеличение на средната дневна покупателна активност на ETF, намаляване на натиска за продажба от страна на дългосрочните притежатели и ръст на ликвидността на пазара в САЩ. Справянето с тези фактори може да проправи пътя за Биткойн да възобнови изкачването си към заветната цел от $100,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.