НАЧАЛО Биткойн

Топ 3 Биткойн майнинг акции, към които да се насочите

07.06.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 Биткойн майнинг акции, към които да се насочите

Акциите на Биткойн майнинг компаниите може да са готови за растеж, тъй като търсенето на инфраструктура за крипто добив се увеличава на фона на възстановяването на цената на BTC, надхвърляща $70,000.

Това показва потенциал за устойчив растеж на крипто пазарите, от който се възползват компаниите, участващи в изграждането и управлението на хардуера и съоръженията, необходими за добива на Биткойн.

Инвеститорите, които търсят експозиция към този сектор, трябва да проучат акциите на компании за добив със специализирани платформи или хостинг услуги, тъй като те могат да се възползват от нарастващото търсене на инфраструктура за добив на криптовалути.

Един от по-известните примери е Marathon Digital Holdings (MARA), която използва високопроизводителни компютри за валидиране на Биткойн транзакции и получаване на възнаграждения.

През първото тримесечие на 2024 г. Marathon Digital реализира значителни приходи и нетна печалба, подкрепени от нарастващите цени на Биткойн. Компанията също така генерира приходи от хостинг и е въвела иновативни продукти за диверсифициране на потоците от приходи.

По подобен начин Riot Blockchain (RIOT) отбеляза значителен ръст на приходите си от добив на Биткойн, като планира да разшири значително майнинг капацитета. Riot има за цел да придобие Bitfarms, което ще я утвърди като най-голямата публично търгувана компания за добив на Биткойн в световен мащаб.

CleanSpark (CLSK) е друга компания, управляваща устойчиви центрове за данни, захранвани с нисковъглеродна енергия за добив на Биткойн, като се позиционира така, че да се възползва от нарастващото масово приемане на Биткойн. С рекордни приходи и рентабилност през първото тримесечие на фискалната 2024 г. CleanSpark се откроява като обещаваща инвестиция в сектора за добив на Биткойн.

Като цяло тези компании предлагат на инвеститорите експозиция към разрастващия се крипто пазар отвъд закупуването на криптовалути и потенциал за значителна възвръщаемост, тъй като приемането на Биткойн и криптоактивите продължава да се разширява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.