НАЧАЛО Други

Топ 3 AI акции, които да следите за потенциално високи печалби

11.05.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 AI акции, които да следите за потенциално високи печалби

Изкуственият интелект (AI) е позната тема на Уолстрийт и за това има основателна причина. Според проучване на Statista пазарът на изкуствен интелект се очаква да достигне $184 милиарда през тази година и да нарасне до над $800 милиарда до 2030 г.

Това дава възможност на инвеститорите да позиционират портфейлите си така, че да се възползват от този значителен растеж.

Въпреки че постигането на голяма инвестиционна възвръщаемост е висока цел, тя не е невъзможна, особено ако инвестирате разумно в компании, готови да се възползват от тази процъфтяваща индустрия. Ето три кандидата, които потенциално могат да направят инвеститорите милионери в дългосрочен план:

  • Nvidia (NASDAQ: NVDA): Nvidia е доминиращ играч в областта на изкуствения интелект, като нейните графични чипове захранват AI модели за различни приложения. Според оценките Nvidia има до 90% пазарен дял при чиповете за изкуствен интелект на потенциален пазар от $400 милиарда, затова е ясно защо компанията е лидер. Въпреки че Nvidia вече е една от най-големите компании в света, устойчивото търсене на нейните AI чипове може да доведе до значителна възвръщаемост за инвеститорите чрез дивиденти и обратно изкупуване на акции. Увереността на главния изпълнителен директор Дженсън Хуанг в конкурентната позиция на Nvidia допълнително укрепва нейния потенциал за дългосрочен растеж.
  • Palantir Technologies (NYSE: PLTR): Експанзията на Palantir на търговските пазари наред с правителствените договори привлече вниманието на инвеститорите. Софтуерните платформи на компанията подпомагат организациите при анализа на данни и вземането на решения, като имат значителен потенциал за приложение в различни сектори. Силната финансова позиция на Palantir, с достатъчно парични резерви и рентабилност, в съчетание с оптимистичните прогнози на анализаторите за растеж, я правят привлекателна възможност за дългосрочна инвестиция.
  • SentinelOne (NYSE: S): Въпреки че не е толков известна, колкото някои компании за киберсигурност, SentinelOne се отличава с подхода си към откриването на заплахи, базиран на изкуствен интелект. Използвайки AI за идентифициране и изолиране на невиждани досега заплахи, SentinelOne е позиционирана за бърз растеж на пазара за киберсигурност. С прогнози за продажби, които да надхвърлят $800 милиона тази година, и пазарна капитализация от $6.5 милиарда, SentinelOne предоставя възможност за добра възвръщаемост на инвеститорите, които са готови да поемат малко по-голям риск за потенциално по-високи печалби.

В обобщение, инвестирането в компании, които са в челните редици на революцията в областта на изкуствения интелект, като Nvidia, Palantir Technologies и SentinelOne, може да предложи сериозни възможности за изграждане на богатство за дългосрочните инвеститори. Важно е обаче да се проведе задълбочено проучване и да се обмисли толерантността към риска, преди да се вземат инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.