Home

Топ 12 държави, които не облагат криптовалутите с данъци

04.07.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 12 държави, които не облагат криптовалутите с данъци

Намирането на държава, която не облага с висок данък печалбите ви от криптовалути, може да бъде като да ударите джакпота. 

Да знаете къде инвестициите ви могат да растат без големи данъците е от решаващо значение за крипто ентусиастите. В тази статия може да разгледате 12-те най-добри държави, в които криптовалутите не се облагат с данъци и същевременно предлагат големи предимства.

Топ 12 държави, свободни от крипто данъци, с големи данъчни предимства

1. Ел Салвадор, водеща страна в приемането на Биткойн като законно платежно средство, не налага данък върху капиталовите печалби при транзакции с Биткойн. Салвадор също така не предлага данък върху доходите от чуждестранни приходи и лесни възможности за пребиваване, въпреки високите нива на природни бедствия.

2. Пуерто Рико предлага уникални данъчни предимства за американските инвеститори, включително липса на данък върху капиталовите печалби за криптоактиви, придобити като местно лице. Въпреки това федералните закони на САЩ все още се прилагат за активите преди преместването им.

3. Швейцария, известна като “Крипто долината“, предоставя благоприятна данъчна среда, в която индивидуалните печалби от крипто инвестиции са освободени от данък върху капиталовите печалби, въпреки че при определени условия могат да се прилагат данъци върху богатството и доходите.

4. Грузия освобождава физическите лица от данък върху крипто печалбите и налага нисък 15% данък за корпорациите.

5. Малта, известна като “Блокчейн остров“, няма дългосрочен данък върху капиталовите печалби от криптовалута.

6. Британски Вирджински острови предлагат данъчна неутралност без данъци върху капиталовите печалби, корпоративните данъци, данъците върху доходите или данъците при източника за транзакции с криптовалути.

7. Кайманови острови не налагат данъци върху доходите, капиталовите печалби, корпоративните или други данъци върху криптоактивите, като предлагат стабилна политическа и финансова среда.

8. Обединени арабски емирства (ОАЕ) предоставят среда, свободна от данъци върху доходите и капиталовите печалби за предприятия и физически лица.

9. Хонконг също не предлага данък върху капиталовите печалби за инвестиции в криптовалути.

10. Малайзия е друга страна, която не прилага данък върху капиталовите печалби при сделки с криптовалути, което насърчава инвестициите.

11. В Сингапур няма данък върху капиталовите печалби от инвестиции в криптовалути, като регулаторната рамка е подкрепяща.

12. Словения също предлага положителна позиция и данъчни облекчения за инвеститорите в криптовалути и бизнеса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.