НАЧАЛО Биткойн

Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

април 18, 2018 14:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 10 компании, които приемат Биткойн за разплащания

Биткойн е най-голямата и добре позната криптовалута в света, и все повече големи компании позволяват крипто разплащания.

В известен смисъл тя контролира целия крипто пазар. Доста хора все още се чудят къде могат да плащат с Биткойн (да извършат крипто разплащания) и то с право.

Превалентното разбиране е, че Биткойн е по-скоро стока, отколкото валута. Основната причина за това е, че няма много познания за различните фирми и компании, които приемат Биткойн за крипто разплащания.

В тази публикация ще изброим някои от по-големите компании, които дават възможност за крипто разплащания.

 

1. EGifter

EGifter е едно от най-известните мобилни приложения за уеб сайтове за ваучери за подаръци, позволяващо на потребителите да правят покупки на подаръчни ваучери за различни места като Sephora, Amazon, Kohl и Home Depot.

2. Overstock.com

Overstock.com е магазин на дребно и първата голяма онлайн компания, приемаща Биткойн от януари 2014 г. като начин на плащане. На клиентите е разрешено да използват Биткойн за закупуване на различни продукти, от продукти за дома, дрехи, детски стоки, мебели и много други.

3. PayPal

PayPal, както може би знаете, осигурява сигурна онлайн платформа за електронни транзакции. PayPal приема крипто разплащания с Биткойн като един от своите начини на плащане и минава през процесори за транзакции като Coinbase, GoCoin и BitPay за BTC.

Неотдавнашното им партньорство с Braintree позволи на милиони потребители да купуват, продават и прехвърлят средствата си с помощта на Биткойн. Платежният гигант планира да добави Ethereum в бъдеще, както и други криптовалути.

4. Shopify

В началото на 2013 г. Shopify стъпи като една от най-популярните компании, приела Биткойн. Както при Paypal, в бъдеще те могат да позволят крипто разплащания с други валути.

Чрез Shopify можете да настроите личен онлайн магазин.

5. Newegg

Newegg е сред най-богатите търговци на дребно в света, приемащи Биткойн като начин на плащане.

Newegg работи с Bitpay като партньор за обработка на крипто разплащания. За да закупите нещо от Newegg с помощта на Биткойн, трябва само да изберете Bitcoin под начина на плащане и да изпълните посочените стъпки. Сайтът приема Биткойн за покупки като предварителни поръчки, абонаменти и още.

6. Microsoft

В края на декември 2014 г. Microsoft започна да приема Биткойн за крипто разплащания. Можете да депозирате средства с помощта на Биткойн в акаунт на Microsoft, който може да се използва само за закупуване на филми, игри и приложения в магазините на Xbox и Windows – нищо от онлайн магазина на Microsoft.

Имайте предвид, че всички Microsoft Биткойн депозити не се възстановяват.

7. Expedia

Expedia.com обедини усилията си с Coinbase, за да добави крипто разплащания към най-голямата онлайн агенция за резервации в света. В резултат на това потребителите използват Биткойн за резервация на хотели от юни 2014 г.

Моля, имайте предвид обаче, че плащането с Биткойн се приема само за хотелски резервации в момента – все пак компанията има за цел да го разшири за други плащания като дейности, полети и много други.

8. Virgin Galactic

Virgin Galactic е търговско предприятие за полети, което е собственост на сър Ричард Брансън – предприемач, който е основният мозък зад няколко компании като Virgin Airline и Virgin Mobile – всички приемащи Биткойн.

Следователно можете да закупите билета си за космически пътувания чрез Биткойн.

9. Dish

Dish Network е интернет услуга и доставчик на сателитна телевизия, която направи първото си плащане с Биткойн в далечният август 2014 г.

Dish Network е сред най-известните компании, които са приели Биткойн и е също първият доставчик, базиран на абонамент, приемащ крипто разплащания.

10. Wikipedia 

Уикипедия, както всички знаем, е отворената за всички онлайн енциклопедия. Но това, което повечето хора не знаят е, че приема Биткойн като начин на плащане – благодарение на партньорството си с CoinJolt.

В заключение, много от водещите компании по света приемат тази промяна – употребата на Биткойн като начин на плащане, който много други се подготвят да включат като метод. Рано или късно всяка онлайн компания ще има „Биткойн“ като средство за плащане, но кой би могъл да каже със сигурност?


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво да очакваме от Биткойн и големите инвеститори – Том Лий

Ветеранът от Уол Стрийт Том Лий остава бичи настроен за Биткойн (BTC) и очаква криптоиндустрията да излезе от мечия си пазар по-силна.

ноември 28, 2022 10:57 1 мин. четене

Биткойн и Етериум няма да изчезнат, уверява Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на фирмата за крипто инвестиции Galaxy Digital казва, че двата водещи дигитални актива няма да изчезнат, въпреки широко разпространените негативни настроения в индустрията.

ноември 28, 2022 7:51 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Стигнахме ли дъно? Фирма за анализи споделя прогноза

Водеща фирма за анализи твърди, че фючърсният пазар на Биткойн (BTC) показва признаци, които преди това са отбелязвали дъната на пазара.

ноември 27, 2022 21:32 1 мин. четене

Вижте прогнозата на трейдър купил Биткойн на $1

Давинчи Джереми, ранен любител на криптовалутите и водещ на канала davincij15 в YouTube, прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) ще нарасне десет пъти през следващия бичи пазар, но предупреждава, че преди това може да се срине още повече.

ноември 27, 2022 20:02 1 мин. четене