НАЧАЛО Uncategorized

TikTok съди американското правителство

08.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
TikTok съди американското правителство

TikTok и неговата компания-майка ByteDance оспорват закон, подписан от президента Джо Байдън във федералния съд на САЩ.

Законът налага потенциална забрана на TikTok, предизвиквайки конституционно предизвикателство на основание свобода на словото.

Компаниите твърдят, че продажбата е неосъществима и ще доведе до спиране на TikTok, което ще се отрази на огромната му потребителска база.

Въпреки че Белият дом е загрижен за китайската собственост върху TikTok от съображения за национална сигурност, той не се застъпва за забрана. Съдебният иск срещу TikTok отразява продължаващата борба с регулаторните предизвикателства в Съединените щати на фона на конкуренцията от други социални медийни платформи.

Делото подчертава по-широкото напрежение между САЩ и Китай по отношение на управлението на интернет и технологичните иновации.

От TikTok твърдят, че са инвестирали значително в защитата на данните на потребителите в САЩ и си сътрудничат с регулаторните органи.

Преговорите с Комитета по чуждестранни инвестиции в Съединените щати (CFIUS) обаче стигнаха до задънена улица, което доведе до настоящото правно предизвикателство.

Възможността за намиране на купувач за TikTok остава несигурна поради оперативни сложности и регулаторни проблеми.

Предишните опити на администрацията на Тръмп да забрани TikTok се сблъскаха със законови препятствия и сегашната администрация преразглежда ситуацията. Делото поставя под въпрос обосновката зад крайния срок за продажба, особено като се има предвид продължаващото използване на TikTok от видни политически фигури. Подчертава

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Uncategorized Новини

Това партньорство на Ripple може да разтърси цялото крипто пространство

Ripple наскоро разкри значително сътрудничество, като стана член на DeRec Alliance, заедно с големи играчи като Hedera, Algorand и XRPL Labs.

10.05.2024 20:00 2 мин. четене

Deutsche Bank ще предлага услуги, свързани с криптовалути

Водещата финансова институция в Германия, Deutsche Bank, официално сключи стратегическо партньорство с Taurus за предлагане на услуги, включващи попечителство на криптовалути и токенизация.

14.09.2023 20:14 1 мин. четене

През 2022 г. Block Ink. на Джак Дорси се представи по-добре от 2021 г.

Компанията Block Inc. на Джак Дорси обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2022 г., които се разминаха с очакванията, но все пак постигна целите си относно приходите.

25.02.2023 13:19 2 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Цената на меме токена регстрира спад в очакване на Shibarium

Глобалният пазар на дигитални активи наскоро отбеляза спад поради повишения страх сред инвеститорите.

15.02.2023 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.