НАЧАЛО Други

Илон Мъск призовава Уорън Бъфет да купува акции на Tesla

07.05.2024 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск призовава Уорън Бъфет да купува акции на Tesla

Илон Мъск предложи на Уорън Бъфет да обмисли възможността да се включи в акциите на Tesla, след като Berkshire Hathaway, конгломератът, ръководен от Бъфет, продаде още 115 милиона акции на Apple.

Според регулаторните документи дяловете на Berkshire Hathaway в Apple са оценени на $135.4 милиарда за първото тримесечие на 2024 г., което представлява спад от 22% спрямо предходното тримесечие. Въпреки значителната разпродажба Berkshire все още притежава приблизително 790 милиона акции на Apple, което ги прави най-големият дял от обикновени акции на конгломерата.

По време на годишната конференция на акционерите на Berkshire Бъфет посочи, че е много вероятно Apple да остане ключов холдинг за конгломерата, наред с компании като American Express и Coca-Cola, дори когато Грег Абел поеме ръководството.

В отговор на предложение на потребител в социалните мрежи да продаде всички акции на Apple, притежавани от Berkshire и да инвестира в Tesla, Мъск, отбеляза, че би било „очевиден ход“, съветвайки да го направи.

Рано сутринта в понеделник акциите на Tesla се оценяваха на $181 за акция, като показаха лек ръст в предборсовата търговия. В същото време акциите на Apple струваха $183 за акция, като отбелязаха лек спад в предварителната пазарна търговия.

По време на конференцията Бъфет обсъди и твърденията на Tesla за самоуправляващите се автомобили и потенциалното им въздействие върху застрахователната индустрия. Макар да признава ползите за обществото от намаляването на произшествията, Бъфет изрази загриженост относно потенциалното въздействие върху обема на застрахователните компании.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.