НАЧАЛО Други

The Block са били тайно финансирани от Alameda Research

декември 12, 2022 6:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
The Block са били тайно финансирани от Alameda Research

Главният изпълнителен директор на медията отразяваща крипто новини - The Block се оттегли от поста си след разкритията за необявени заеми от хедж фонда на управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса FTX - Alameda Research. 

Според информацията, никой друг в компанията не е знаел за заемите, предоставени на компанията зад The Block, контролирани от нейния главен изпълнителен директор Майкъл Маккафри. 

Компанията, собственост на Маккафри е получила три отделни заема от Alameda, като първият е използван за финансиране на покупката на The Block за $12 милиона през април 2021 г. от компанията MJMCCAFFREY.

Вторият заем в размер на $15 милиона през януари 2022 г. осигурява финансиране на The Block чрез компанията Lonely Road. Третият заем от $16 милиона е отишъл в компания на име Red Sea, която Маккафри е използвал отчасти за закупуване на апартамент на Бахамите.

Главният директор по приходите на The Block Боби Моран ще поеме поста главен изпълнителен директор, а компанията ще се опита да се преструктурира, за да изкупи дела на Маккафри. 

Според информация новината е шокирала редакционното ръководство на The Block, което според източниците е вбесено от факта, че Маккафри не е разкрил финансовото партньорство с Банкман-Фрийд и Alameda.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Какво да следим през следващата седмица


Лари Чермак, вицепрезидент по изследванията на The Block сподели, че Маккафри никога не е молил него или когото и да било от изследователския отдел да отразява FTX или изпълнителния ѝ директор по някакъв конкретен начин. Също така той сподели, че екипът е имал пълна свобода на действие, за да си върши работата.

Франк Чапаро, директорът на новините на The Block заяви в Twitter, че е покрусен от новината:

В основата на шока ми стоят чувствата на пълно отвращение и предателство от действията на Майк, алчността и липсата на информация. Той е буквално мръсник.  Държеше всеки един от нас в неведение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене