НАЧАЛО Биткойн

Цена на Биткойн: Какво да следим през следващата седмица

декември 11, 2022 9:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Биткойн: Какво да следим през следващата седмица

В последно време Биткойн (BTC) се движи в диапазон, но това може да се промени в зависимост от резултатите от някои събития, които биха могли да окажат силно въздействие върху цената на актива.

Новият доклад за индекса на потребителските цени (CPI), който ще представи промените в данните за инфлацията през месец ноември в САЩ ще излезе на 13 декември. 

Ако данните за CPI се окажат високи, това може да окаже допълнителен натиск върху цената на BTC, както се случи към средата на годината, когато данните за инфлацията на потребителските цени за месец май бяха най-високите от ноември 1981 г. насам и Биткойн (BTC) изгуби $15 милиарда от пазарната си капитализация само за десет минути.

Въпреки това, ако инфлацията се окаже по-ниска от очакваното, какъвто беше случаят предишния месец, активът може най-накрая да получи необходимия тласък и да тръгне нагоре.

След като данните за индекса на потребителските цени за октомври се оказаха ниски, BTC реагира положително, като добави $15 милиарда към пазарната си капитализация само за 15 минути. Подобно нещо се случи и през август, когато криптопазарът прибави над $50 милиарда за един час поради благоприятните данни за CPI.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът тъне в несигурност – вижте какво казват експертите


Също така заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC), на което ще се обсъди евентуално повишаване на лихвените проценти, ще приключи на 14 декември.

Междувременно повишаването на лихвените проценти от Федералния резерв (ФЕД) може да създаде натиск върху пазара на акции, а като се има предвид корелацията между криптоактивите и акциите, това може да има неблагоприятен ефект и върху цената на Биткойн.

От друга страна, ако ФЕД забави действията си по отношение на лихвените проценти, това би могло да направи акциите по-привлекателни като инвестиция и да даде тласък и на криптопазарите. 

Според финансовия анализатор Seth_fin, данните за индекса на потребителските цени биха могли да възлязат на 74 пункта увеличение на инфлацията, с отклонение от 0.2 пункта, прогнозирайки повишение на лихвените проценти от страна на FOMC с 50 базисни пункта (BPS) или 0.5%, което по негови думи е „добре за Биткойн„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене