НАЧАЛО Биткойн

Тези 5 Биткойн адреса държат близо 800,000 BTC

юни 22, 2022 19:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези 5 Биткойн адреса държат близо 800,000 BTC

Броят на "гига китовете" в мрежата на Биткойн остава непроменен от дълго време насам, но след последното разпродаване на пазара на криптовалути видяхме 16% увеличение на броя на големите притежатели на Биткойн.

Споменатите китове в момента държат почти 800,000 BTC на стойност приблизително $16 милиарда. Увеличението на броя на “гига-китовете” е последвано от намаляване на броя на адресите, които държат от 10,000 до 100,000 BTC.

Подобна тенденция ни подсказва, че притежателите на Биткойн, които към този момент притежават над 770,000 BTC, се чувстват комфортно да купуват дигитално злато на дъното или при силен низходящ тренд, без да се притесняват от временни загуби, които могат да осреднят, като придобият още по-голяма част от BTC по пътя му надолу.

Някои потребители изразиха загриженост от факта, че само пет адреса държат такова огромно количество BTC, че могат да съсипят почти целия пазар, ако неочаквано се излеят на него, тъй като нито една борса или маркетмейкър не може да покрие натиск от продажби на стойност $16 милиарда в момента.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво трябва да следим при Биткойн – Fairlead Strategies

Също така е важно да се отбележи, че някои от тези адреси може да са централизирани трезори на борси, които държат огромни количества BTC в резервите си. Ако портфейлите, отчетени в метриката на IntoTheBlock, не са адреси, свързани с борса, то те най-вероятно са собственост на големи компании или институционални инвеститори като MicroStrategy.

В същото време пазарът се сблъска с огромна реализирана загуба в рамките на изминалата седмица като за 6 дни Биткойн трейдърите са загубили малко под $20 милиарда, което е рекорд за индустрията.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на близо $20,200.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.