НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн

октомври 18, 2022 14:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантския гигант deVere Group казва, че волатилността на криптопазарите е на път да предостави възможности на тези, които дългосрочно са бичи настроени към този клас активи.

В неотдавнашна публикация в блога си главният изпълнителен директор на deVere Найджъл Грийн сподели, че непрекъснатото повишаване на лихвените проценти от страна на централните банки ще продължи, като може да се очаква по-нататъшно понижение на рисковите активи.

Грийн твърди, че негативните ефекти със сигурност ще се разпространят и до криптопазарите под формата на низходяща волатилност. Той прогнозира, че такъв сценарий ще се разиграе преди края на 2022 г.

Като се има предвид настоящата корелация на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) с фондовите пазари, очакваме допълнителна, може би засилена, волатилност на криптопазара преди края на 2022 г. За сериозните инвеститори обаче това няма непременно да се разглежда като нещо лошо.

Основните инвеститори, включително институционалните, ще се отнесат към нея по същия начин, както към турбулентността на всеки друг пазар.

Някои от най-добрите инвеститори в света постоянно използват пазарната волатилност като голяма възможност за покупки на традиционните финансови пазари – и пазарът на криптовалути сега не е по-различен.

Когато се използва ефективно и ефикасно, волатилността може да бъде изключително мощна инвестиционна стратегия.

DeVere подчерта как през последните пет години Биткойн исторически е реализирал много по-високи печалби от водещи технологични акции като Amazon и Apple.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто ще е ключово за паричните транзакции – ветеран от Уол Стрийт


Според Грийн умелите дългосрочни инвеститори може да успеят да се възползват от засилените продажби, ако настъпи още едно събитие на капитулация.

Биткойн остава най-добре представящият се актив в света, твърди директорът на DeVere. Той сподели, че за последните няколко години BTC се нарежда сред най-добрите активи както на традиционните, така и на криптовалутните пазари.

Опитните, дългосрочни криптоинвеститори ще се стремят да се възползват от паническите продажби, като закупят своите дигитални валути „на ниска цена“, за да подобрят инвестиционните си портфейли.

Сериозните инвеститори няма да се изплашат от по-високата волатилност. Това не е първото им родео.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене