НАЧАЛО Други

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

19.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

Тази инициатива има за цел да повтори успеха на USDT на финансовите пазари, като елиминира монополните посредници и децентрализира инфраструктурата за данни на финансовите пазари.

Ардоино подчерта, че тази P2P платформа, изградена с помощта на технологията Holepunch, ще позволи на борсите да максимизират приходите от собствените си данни, като същевременно запазят контрола върху използването им. Holepunch е платформа, предназначена за създаване на приложения без централизирано съхранение на данни, което улеснява лесното им внедряване.

Този ход е сигнал за стратегията на Tether да диверсифицира дейността си отвъд водещата си стабилна монета USDT. Наскоро компанията се преструктурира в четири сектора: финанси, данни, образование и енергия. Tether Finance управлява своите многомилиардни USDT и други дигитални активи, докато звеното Power се фокусира върху устойчивите дейности по добив на Биткойн (BTC).

Tether Data ще инвестира в P2P технологии и изкуствен интелект, като в момента има инвестиции в Northern Data Group и Holepunch. Освен това подразделението за рисков капитал на Tether, Tether Evo, придоби мажоритарен дял в компанията за мозъчно-компютърен интерфейс BlackRock Neurotech, подчертавайки ангажимента си към трансформиращите се нови технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.