НАЧАЛО Други

Tether с близо $3 милиарда печалба за последното тримесечие на 2023 година

01.02.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether с близо $3 милиарда печалба за последното тримесечие на 2023 година

Tether отчете рекордна нетна печалба през четвъртото тримесечие, която достигна безпрецедентен връх, както беше потвърдено от компанията в сряда.

Според доклад на одиторската фирма BDO нетните печалби на Tether възлизат на $2.85 милиарда за тримесечния период. Това тримесечно постижение представлява почти половината от общата нетна печалба на Tether в размер на $6.2 милиарда за цялата 2023 година.

Забележителните печалби през четвъртото тримесечие се дължат на приблизително $1 милиард нетна оперативна печалба, чийто източник са предимно лихвите по американски държавни ценни книжа, както заявяват от Tether.

Освен това компанията се възползва от поскъпването на резервите си в злато и Биткойн (BTC), като последният претърпя 50% скок в стойността през четвъртото тримесечие, предшестващо стартирането на първите американски спот Биткойн ETF-и.

Токенът на Tether, USDT, е проектиран да поддържа стабилна стойност от $1 и може да бъде заменен за щатски долари по всяко време. Към 31 декември компанията държи приблизително $97 милиарда в активи и $91.6 милиарда в пасиви, което показва излишък от $5.4 милиарда в резерви.

Също така към края на 2023 г. Tether съобщи за непогасени обезпечени заеми в размер на $4.8 милиарда, като компанията твърди, че всички те са обезпечени с високоликвидни активи.

Експозицията ѝ към американски държавни ценни книжа възлиза на $80.3 милиарда, което представлява приблизително 83% от общите ѝ активи.

В отговор на опасенията, изразени от общността, Tether потвърди ангажимента си да намали обезпечените кредити в резервите си до нула през 2023 г., като подчерта, че натрупаните свръхрезерви са достатъчни, за да покрият цялата експозиция на този портфейл, въпреки че обезпечените кредити са широко свръхколатеризирани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.