НАЧАЛО Други

Tether с близо $1.5 милиарда печалба през първото тримесечие на 2023 г.

май 11, 2023 16:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether с близо $1.5 милиарда печалба през първото тримесечие на 2023 г.

Tether, емитентът на стабилната монета USDT, обяви впечатляващи финансови резултати за първото тримесечие на 2023 г., разкривайки нетна печалба от почти $1.5 милиарда през тримесечието.

Това е значително увеличение в сравнение със същия период на миналата година. Печалбата демонстрира непрекъснатия растеж на Tether и доверието на клиентите в платформата.

Наскоро публикуваният отчет на компанията показа, че Tether е приключила първото тримесечие на 2023 г. с $81.8 милиарда общи активи, по-голямата част от които са в брой. Нетната печалба на Tether в размер на $1.48 милиарда е свидетелство за силното търсене на стабилни монети и способността на компанията да генерира приходи от своите продукти и услуги.

Докладът разкрива също, че Tether за първи път е добавила нови категории активи към разбивката на резервите си. Резервите на компанията вече включват 4% злато и 2% Биткойн (BTC). Очаква се този ход към по-голяма прозрачност да повиши доверието на клиентите и увереността им в дейността на Tether.

Според главния технологичен директор на Tether, Паоло Ардоино, нетната печалба е довела до исторически висок излишък над резервите. В момента компанията притежава американски държавни облигации на стойност $53 милиарда, което също е рекорден показател за всички времена.

Този излишък показва, че Tether е добре позиционирана, за да устои на пазарната волатилност и да продължи да предоставя услуги на своите клиенти.

Ардоино също така отбеляза, че клиентите на Tether са показали силно ниво на доверие и увереност в платформата, за което свидетелства 20% увеличение на токените в обръщение.

Това увеличение е ясен показател, че клиентите възприемат компанията като надежден и заслужаващ доверие доставчик на услуги за стабилни монети.

С поглед напред към второто тримесечие компанията остава оптимистично настроена и се ангажира с прозрачността. Tether въведе нови категории резерви в тримесечния си отчет, за да осигури още по-голяма прозрачност на своите потребители.

Успехът на Tether през първото тримесечие демонстрира способността ѝ да задоволи търсенето на услуги, свързани със стабилни монети от страна на клиентите и че компанията е в добра позиция да продължи траекторията си на растеж през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.