НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн - BTC поставя нов рекорд над $43,000

ФЕВ. 8, 2021 16:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн - BTC поставя нов рекорд над $43,000

Тесла разкри инвестиция в Биткойн от 1,5 милиарда долара, направена през януари, и позволи плащания с BTC.

В една от най-значимите новини за годината за флагманската криптовалута, Tesla най-накрая разкри своята инвестиция в BTC на стойност 1,5 милиарда долара. 

 

Декларация от SEC разкри, че Tesla е направила инвестицията в BTC през януари като част от тяхната инвестиционна стратегия за “алтернативни резервни активи”.

 

Производителят на електрически превозни средства инвестира в златни кюлчета и BTC, използвайки “пари, които не са необходими за поддържане на адекватна оперативна ликвидност”.

 

Само миналия месец, изпълнителният директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск се поинтересува дали Биткойн може да се транзитира в особено големи обеми. 

 

След положителен отговор, компанията вече се присъединява към Microstrategy, Биткойн копаещата компания Marathon Patent Group и 16 други публично регистрирани компании с BTC в баланса си.

 

Напоследък Мъск често се ангажира с крипто общността в Twitter. Докато най-богатият човек в света прави вълни с шегите за Dogecoin, парите на компанията му са в крипто краля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света