НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн - BTC поставя нов рекорд над $43,000

ФЕВ. 8, 2021 16:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tesla разкри инвестиция от $1.5 милиарда в Биткойн - BTC поставя нов рекорд над $43,000

Тесла разкри инвестиция в Биткойн от 1,5 милиарда долара, направена през януари, и позволи плащания с BTC.

 

В една от най-значимите новини за годината за флагманската криптовалута, Tesla най-накрая разкри своята инвестиция в BTC на стойност 1,5 милиарда долара. 

 

Декларация от SEC разкри, че Tesla е направила инвестицията в BTC през януари като част от тяхната инвестиционна стратегия за “алтернативни резервни активи”.

 

Производителят на електрически превозни средства инвестира в златни кюлчета и BTC, използвайки “пари, които не са необходими за поддържане на адекватна оперативна ликвидност”.

 

Само миналия месец, изпълнителният директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск се поинтересува дали Биткойн може да се транзитира в особено големи обеми. 

 

След положителен отговор, компанията вече се присъединява към Microstrategy, Биткойн копаещата компания Marathon Patent Group и 16 други публично регистрирани компании с BTC в баланса си.

 

Напоследък Мъск често се ангажира с крипто общността в Twitter. Докато най-богатият човек в света прави вълни с шегите за Dogecoin, парите на компанията му са в крипто краля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Марк Кюбан отговаря на Илон Мъск - застава на страната на Биткойн

Той каза на своите 8,4 милиона последователи в Twitter, че като запас от стойност, BTC всъщност е по-добра екологична алтернатива на златото. Кюбан също твърди, че най-големият крипто актив по пазарна...
МАЙ. 15, 2021 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко Биткойн притежава Майк Новограц?

В интервю за New York Magazine от Intelligencer, публикувано днес, Новограц каза, че макар да е имал приблизително 30% от нетната си стойност в крипто, започвайки от бичия пазар от 2017 г., неотдавнаш...
МАЙ. 14, 2021 16:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е Facebook и други подобни компании да се насочат към Биткойн

Той също така вярва, че финансовите институции все още преследват най-голямата криптовалута в света и активно я купуват чрез Coinbase.Facebook и други подобни може да започнат да купуват BTC, Зукърбър...
МАЙ. 14, 2021 10:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите музикални фестивали започва да приема Биткойн за покупка на билети

Просто трябва да изберете опцията "Плащане с Биткойн" на уебсайта на Exit и да сканирате QR код, за да извършите транзакция.Exit се счита за едно от най-големите музикални събития в света заедно с бри...
МАЙ. 14, 2021 13:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света