НАЧАЛО Други

Tesla, Block на Джак Дорси и Blockstream ще копаят Биткойн в Тексас

април 9, 2022 22:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla, Block на Джак Дорси и Blockstream ще копаят Биткойн в Тексас

CNBC съобщава, че Blockstream си партнира с компанията, основана от бившия главен изпълнителен директор и основател на Twitter Джак Дорси – Block (известен преди като Square) – ще използва произведено от Tesla оборудване за копаене на Биткойн в Тексас.

Компанията на Илон Мъск ще предостави 3.8 мегавата слънчева фотоволтаична система и 12 мегаватчасов „Megapack“ за тази цел.

Използване на 100% зелена енергия за копаене на Биткойн

Ръководителят на Blockstream, британският криптограф Адам Бек, каза пред CNBC по време на конференцията за „Bitcoin 2022“ в Маями, че целта на този проект е да докаже, че добивът на Биткойн в пълен мащаб може да бъде 100% екологичен поради използването на възобновяеми енергийни източници.

Бек заяви, че проектът ще има отворено табло и други участници в Биткойн сферата могат да се присъединят към Blockstream и Block.

Таблото за управление ще показва открито мощността на проекта и общото количество BTC, което е било добито. Освен това ще покаже и точки от данни, които ще демонстрират как работят батериите и съхранението на слънчева енергия.

Перспективи за зелен добив на Биткойн в Тексас

Западен Тексас е идеалното място в САЩ да произвеждат възобновяема енергия, тъй като съоръженията тук могат да черпят енергия както от слънчевата светлина, така и от вятъра, според Шон Конъл, високопоставен представител на Lancium, базирана в Хюстън технологична компания.

Не Изпускай
Cash App пуска нова функция за получаване на заплати в Биткойн

„Много слънчева и вятърна енергия могат да бъдат намерени и използвани в отдалечени части на Тексас. Следователно имате нужда от финансови стимули, за да изградите необходимата инфраструктура, за да извлечете цялата тази възобновяема енергия.“

Крипто копачите, според Конъл, създават търсене на Биткойн и други PoW криптовалути и икономически оправдават производството на зелена енергия в Тексас. В момента Западен Тексас може да предложи потенциални 34 гигавата мощност при само пет гигавата търсене.

Адам Бек заяви, че ако неговият проект за добив с Block успее след пилотния етап, участващите компании ще добавят вятърна енергия към слънчевата и ще увеличат мащаба на проекта.

Tesla и копаене на Биткойн

През май 2021 г. Илон Мъск обяви, че Tesla ще спре да приема плащания в Биткойн (BTC) за своите електрически автомобили, тъй като добивът на BTC произвежда много емисии. Периодът, през който автомобилният гигант прие водещата крипто, не продължи дълго (като услугата започна през февруари).

Тогава Мъск обяви, че компанията ще възобнови приемането на Биткойн за своите коли, веднага щом добивът на BTC стане поне 50% на базата на възобновяема енергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете се насочват към тези алткойни

Според Майкъл Сейлър този показател е постигнат по-късно същата година. Tesla обаче не е възстановила плащанията с Биткойн. Вместо това, компанията започна да приема Dogecoin (меме криптовалута, която също работи върху неекологичния алгоритъм PoW) за стоките си.

Общността упреква Мъск за това лицемерие, но той не промени отношението си по въпроса. Въпреки това, Tesla все още държи приблизително 43,000 BTC, а личното крипто портфолио на Мъск също включва Биткойн (както и Етериум, и Dogecoin).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене