НАЧАЛО Алткойни

Terra временно спря блокчейна си

май 13, 2022 10:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra временно спря блокчейна си

Terra временно спря своя блокчейн, тъй като нейният роден актив LUNA пострада от екстремна хиперинфлация и срив на цените.

Протоколът за стабилни монети спря блокчейна си в четвъртък, за да предотврати атаки на управлението, тъй като инфлацията на LUNA значително намали цената на експлойта. Terra възобнови производството на блокове около 21 ч.

Предлагането в обращение на LUNA нарасна от около 345 милиона във вторник до повече от 1.46 милиарда в четвъртък, според фирмата за крипто анализи Messari.

Що се отнася до цената, LUNA падна с повече от 99% за 24 часа, преминавайки от около $1.00 в сряда до минимум от по-малко от $0.000054 към момента на писане.


Прочети Още: Биткойн притежателите капитулират – Уили Ву


Цената на LUNA се срина, след като стабилната монета UST на Terra загуби обвързаността си с долара. UST е проектиран да позволи на притежателите да осребрят 1 UST за LUNA на стойност $1. Когато UST падна доста под нивото от един долар, огромни количества натиск върху продажбите повлече надолу цената на LUNA, тъй като агресивният арбитраж влезе в сила. UST се търгува на $0.18 към момента на писане.

Както CryptoDnes отрази, основателят на Terra До Куон се обърна към общността на LUNA в Twitter рано в сряда сутринта с това, което каза, че е план за преодоляване на кризата. Куон обаче мълчи оттогава, тъй като сривът на цените на LUNA само се засилва.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене