НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Terra обяви плана си за възстановяване от кризата

МАЙ. 12, 2022 15:04 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Terra обяви плана си за възстановяване от кризата

Драмата в екосистемата на Terra се влоши, тъй като цената на LUNA продължи своя трети пореден ден на спад. През последните 24 часа активът се срина до едва $0.083. Именно заради загубата на фиксацията на стейбълкойна TerraUSD (UST) с щатския долар се предизвикаха мечи настроения сред търговците на LUNA.

До Куон, основателят и главен изпълнителен директор на Terra, най-накрая обяви плана си за възстановяване на обвързаността на UST с долара.


Може ли Terra да спаси LUNA?


Terra беше в светлината на прожекторите няколко седмици поред, до голяма степен благодарение на До Куон, който разкри плановете си за увеличаване на Биткойн резервите на Luna Foundation Guard (LFG) до $3 милиарда и създаване на фонд от $10 милиарда в дългосрочен план.


На 8-ми май (неделя) LUNA се търгуваше на около $66. Цената на токенът обаче започна да спада, тъй като алгоритмичната стабилна монета на Terra загуби своята фиксация от $1. UST продължи спада си вчера, принуждавайки Binance и други големи борси за криптовалути да спрат тегленията. Днес не беше добър ден по отношение на възстановяването. Към момента на публикуване UST е спаднала до $0.53, въпреки че LFG ликвидира своите BTC, за да помогне на стабилната монета да си възвърне предвидения паритет с долара.


Преди повече от 19 часа До Куон от Terra сподели в Twitter, че е "близо до обявяването на план за възстановяване на UST". Планът за възстановяване най-вероятно ще помогне на криптовалутата LUNA, която е паднала с близо 98% през последната седмица. При текущата цена от $0.05, криптовалутата е с около 99% под рекордните си стойности от $119, регистрирани през април 2022 г. - преди около месец.

НЕ ИЗПУСКАЙ:
 CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Сривът на цените на UST и LUNA шокира целия крипто пазар, тъй като много хора се чудят кога ще приключи разгромът. Междувременно инвеститорите са използвали протокола за генериране на доходност Anchor на Terra масово, сочат данните.


Въпреки че признава, че последните 72 часа са били тежки за инвеститорите в Terra, До Куон отбеляза в туит в сряда, че работи неуморно за разрешаване на кризата.


Преди всичко друго, единственият път напред ще бъде да се абсорбира предлагането на стабилната монета, което иска да напусне, преди UST да започне да възвръща фиксацията си. Няма друг начин.


Следователно има три спешни мерки, които трябва да бъдат приложени, една от които се фокусира върху изгарянето на повече UST:


"Предстои т. нар. гласуване за Agora Proposal, споделено от потребителя "The Intern" във форума Terra Research. Като цяло общото изгорено количество трябва да достигне 1.4 милиарда UST, или "11% от неизплатените задължения на UST", уточнява сайтът.


В обобщение, екипът се надява, че разширяването на основния пул на монетата и изгарянето на повече токени ще спаси UST.


Съобщава се, че точка трета, относно стейкинга на 240 милиона LUNA, ще засили управлението на мрежата в екосистемата TERRA.


Въпреки това, за някои наблюдатели на ситуацията, залагането на 240 милиона LUNA не е достатъчно, за да спаси проекта:


"Естествено, това ще струва скъпо на притежателите на UST и LUNA, но ние ще продължим да проучваме различни опции за внасяне на по-екзогенен капитал в екосистемата и намаляване на надвеса на предлагането на UST", добави създателят на Terra.


Умопомрачителната разпродажба на UST предизвиква нови призиви за регулиране на стабилните монети


По-специално, резкият спад на UST също привлече вниманието на американските регулатори. В изслушване от 10-ти май, Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отново призова Конгреса да одобри законодателството за стабилни монети.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock


"Стойността на стабилната монета, известна като TerraUSD, се [срина]. Мисля, че това просто илюстрира факта, че е бързо развиващ се продукт и има бързо нарастващи рискове“, каза Йелън.


Въпреки че спасителният план на LFG все още не е дал положителни резултати, има също така слухове, че някои големи, фокусирани върху крипто компании са готови да предложат средства, за да поддържат цените на UST в долари.


До Куон обеща, че "връщането на Terra във форма ще бъде интересна гледка" и че те са тук, за да останат. Независимо от това, репутацията и доверието в UST вече са понесли огромен удар, дори ако фирмата по чудо успее да върне фиксацията от $1.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света