Home

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

03.10.2022 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

В интервю за The New York Times Виталик Бутерин каза, че децентрализацията в крипто пространството се развива в правилната посока след епичния срив на несъществуващата борса за дигитални активи Mt. Gox през 2014 г.

Според Бутерин хакерските атаки, включващи централизирани посредници, са подтикнали хората да преминат към децентрализиран модел при покупко-продажбата на криптовалути, което, както той отбелязва, е вървяло добре до срива на Terra през май.

И така, нямате нужда от централизирани посредници, които да [контролират] нещата от страна на криптовалутите.

Виталик твърди, че се е стигнало до сривът на Terra (LUNA) преди няколко месеца поради две причини – едната от които беше, че механизмът на Terra е “просто фундаментално лоша икономика”.

Създателят на Етериум казва, че макар блокчейнът на Terra да е децентрализиран, екипът зад него е имал твърде голям контрол зад кулисите. Бутерин посочва усилията на Terra да акумулира Биткойн (BTC), за да поддържа своята алгоритмична стабилна монета UST.

И никой не знае какво е правил екипът на LUNA с Биткойн или със самия актив. А те дадоха много обещания. Те наистина се опитваха усилено да направят тези своеобразни много централизирани усилия, за да манипулират пазара и да подкрепят своята монета. Но в крайна сметка се провалиха, нали? Така че мисля, че тази история е поучителна, защото показва, че до известна степен децентрализацията сама по себе си не решава всеки проблем.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх


Независимо от това какво е направил екипът на Terra в сянка, Бутерин подчертава, че прозрачният характер на блокчейн е позволил на някои хора да предскажат гибелта на крипто актива.

Защото ако алгоритъмът е лош, то дори напълно отворена и прозрачна реализация на лош алгоритъм ще се счупи. Но в същото време това все пак показва разликата между децентрализираната и лишена от доверие част от екосистемата, където много хора можеха да видят предварително какво се случва. И много хора бяха в състояние да предупредят за това, което може да се случи.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Набира ли DogWifHat инерция и може ли да се насочи към нови върхове?

DogWifHat (WIF) се очертава като важен меме токен, който скочи от $1.60 до над $2.80 за малко повече от седмица, с потенциал да достигне $3.50 и повече.

23.07.2024 22:00 2мин. четене

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Очаква се рали за XRP, тъй като инвестициите на китовете се увеличават

Наскоро XRP показа признаци на потенциален пробив след дълъг период на ценова стабилност, като инвеститорите очакват евентуално покачване над $0.60.

23.07.2024 20:30 1мин. четене

Анализатор прогнозира, че Avalanche ще последва скока на Solana – ето каква е целта му

Известен крипто анализатор прогнозира, че Avalanche (AVAX), конкурент на Етериум (ETH), ще отрази неотдавнашното възходящо движение на Solana (SOL).

23.07.2024 20:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.