НАЧАЛО Крипто Крими

Terra (LUNA): До Куон изправен пред дело за $57 милиона

октомври 29, 2022 18:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA): До Куон изправен пред дело за $57 милиона

Основателят на Terraform Labs - До Куон е изправен пред южнокорейски прокурори с призовки и заповеди за арест, колективен иск в САЩ и червена бюлетина, издадена от Интерпол.

Според информацията има едно съдебно дело, което досега е останало почти незабелязано. Искът е подаден на 23 септември от базираната в Сингапур правна компания Drew & Napier от името на повече от 350 инвестирали в Terra. Същността на делото е измама с невярно представяне на стабилността на TerraUSD от страна на Куон.

Искът включва двама главни ищци – Дъглас Ган и Дон и Хулиан Морено Белтран, които са граждани съответно на Сингапур и Испания. Те твърдят, че Куон измамно е представил невярна информация за стабилността на TerraUSD в бялата книга на Terra, както и на официалния уебсайт на стабилната монета.

Според молбата, подадена във Върховния съд на Сингапур, твърденията на Куон са предизвикали ищците по делото да инвестират в монетата и при срива ѝ през май са причинили загуби на стойност около $57 милиона. Ищците търсят сумата, която са загубили поради инвестицията си в TerraUST.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?


Протоколът Anchor, част от екосистемата на Terra, също е посочен като ответник в съдебния процес. Защитниците на пострадалите инвеститори твърдят, че стабилността на платформата за отпускане на заеми и стейкинг също е била представена в невярна светлина.

Преди време Куон отрече участието си в измамни дейности. Смята се, че в момента той се укрива от правоприлагащите органи. За последен път е видян да напуска Дубай. По-рано обаче имаше информация, че Куон си сътрудничи с властите и отрича да бяга или да се крие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.