НАЧАЛО Крипто Крими

Terra (LUNA): До Куон изправен пред дело за $57 милиона

октомври 29, 2022 18:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA): До Куон изправен пред дело за $57 милиона

Основателят на Terraform Labs - До Куон е изправен пред южнокорейски прокурори с призовки и заповеди за арест, колективен иск в САЩ и червена бюлетина, издадена от Интерпол.

Според информацията има едно съдебно дело, което досега е останало почти незабелязано. Искът е подаден на 23 септември от базираната в Сингапур правна компания Drew & Napier от името на повече от 350 инвестирали в Terra. Същността на делото е измама с невярно представяне на стабилността на TerraUSD от страна на Куон.

Искът включва двама главни ищци – Дъглас Ган и Дон и Хулиан Морено Белтран, които са граждани съответно на Сингапур и Испания. Те твърдят, че Куон измамно е представил невярна информация за стабилността на TerraUSD в бялата книга на Terra, както и на официалния уебсайт на стабилната монета.

Според молбата, подадена във Върховния съд на Сингапур, твърденията на Куон са предизвикали ищците по делото да инвестират в монетата и при срива ѝ през май са причинили загуби на стойност около $57 милиона. Ищците търсят сумата, която са загубили поради инвестицията си в TerraUST.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?


Протоколът Anchor, част от екосистемата на Terra, също е посочен като ответник в съдебния процес. Защитниците на пострадалите инвеститори твърдят, че стабилността на платформата за отпускане на заеми и стейкинг също е била представена в невярна светлина.

Преди време Куон отрече участието си в измамни дейности. Смята се, че в момента той се укрива от правоприлагащите органи. За последен път е видян да напуска Дубай. По-рано обаче имаше информация, че Куон си сътрудничи с властите и отрича да бяга или да се крие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене