НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?

октомври 29, 2022 10:43 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?

Cardano (ADA) е една от най-популярните криптовалути на пазара. Дигиталният актив отбеляза известни печалби през последните няколко дни, като крипто анализаторите са оптимистично настроени за по-нататъшни ръстове в бъдеще. Въпросът е докъде може да стигне ADA?

Ценово действие на ADA

Към момента на писане на статията ADA се търгува на цена от $0.40, което представлява скок от близо 4% през последните 24 часа и 16% през последната седмица. Крипто пазарът преживя значително възстановяване на цените по-рано тази седмица, като много от основните монети пресякоха нивата си на съпротива.

При настоящата си цена ADA има смесени технически показатели. Криптовалутата се търгува над краткосрочните пълзящи средни (MA), но се търгува над 100-дневната и 200-дневната MA – на нива от $0.38 и $0.39.

MACD (конвергенция и дивергенция на пълзящите средни) на ADA е отрицателна, но индексът на относителната сила (RSI) от 52.16 показва, че актива е подценен.

Амбициозни цели пред Cardano

През последните няколко месеца блокчейнът Cardano отбеляза значителен растеж, а разработчиците му си поставят нови високи цели.
Неотдавна създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън обясни, че те работят върху превръщането на Cardano в „мрежа от блокчейни“. Хоскинсън обясни, че ще създадат пълна екосистема от взаимосвързани блок вериги, които ще могат безпроблемно да споделят данни и ресурси.

Това ще означава, че Cardano ще се разшири и ще се превърне в пълноценно хранилище за разработчици, които искат да развиват технологията и да изграждат нови протоколи, приложения и т.н. И както се очаква, това би трябвало да стимулира цената на ADA в дългосрочен план.

Прогноза за цената

Прогнозирането на бъдещи цени на активите винаги представлява сериозно предизвикателство и изисква да се вземат предвид няколко критерия. Много крипто анализатори очакват силно увеличение на цената на Cardano (ADA) след типична година на растеж.

Повечето прогнози за цената на Cardano са оптимистични. В края на краищата тя притежава всички характеристики на печеливш проект за криптовалута, включително силна техническа основа, фантастичен екип и отдадена общност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигнали сме дъното – мечките ще бъдат смазани, твърди трейдър


Въз основа на анализ на цените на Cardano от предходни години се прогнозира, че минималната цена на криптовалутата през 2023 г. ще бъде около $0.54, докато максималната се очаква да е около $0.63.

Пазарът все още е несигурен в краткосрочен план

Въпреки че цените на монетите са се насочили към краткосрочно възстановяване, инвеститорите остават предпазливи по отношение на допълнителния натиск от страна на традиционната икономика.

Опасенията от инфлация все още са налице. Федералният резерв най-вероятно ще повиши лихвените проценти с поне 75 базисни пункта до следващото заседание на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) през ноември. Това ще бъде продължение на агресивното повишаване на лихвените проценти – траектория, по която Фед пое по-рано тази година.

Ако това се случи, върху пазара ще бъде оказан допълнителен натиск и цената на ADA, както и на останалите криптовалути, може да се понижи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене