НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?

октомври 29, 2022 10:43 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на криптовалутата?

Cardano (ADA) е една от най-популярните криптовалути на пазара. Дигиталният актив отбеляза известни печалби през последните няколко дни, като крипто анализаторите са оптимистично настроени за по-нататъшни ръстове в бъдеще. Въпросът е докъде може да стигне ADA?

Ценово действие на ADA

Към момента на писане на статията ADA се търгува на цена от $0.40, което представлява скок от близо 4% през последните 24 часа и 16% през последната седмица. Крипто пазарът преживя значително възстановяване на цените по-рано тази седмица, като много от основните монети пресякоха нивата си на съпротива.

При настоящата си цена ADA има смесени технически показатели. Криптовалутата се търгува над краткосрочните пълзящи средни (MA), но се търгува над 100-дневната и 200-дневната MA – на нива от $0.38 и $0.39.

MACD (конвергенция и дивергенция на пълзящите средни) на ADA е отрицателна, но индексът на относителната сила (RSI) от 52.16 показва, че актива е подценен.

Амбициозни цели пред Cardano

През последните няколко месеца блокчейнът Cardano отбеляза значителен растеж, а разработчиците му си поставят нови високи цели.
Неотдавна създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън обясни, че те работят върху превръщането на Cardano в “мрежа от блокчейни”. Хоскинсън обясни, че ще създадат пълна екосистема от взаимосвързани блок вериги, които ще могат безпроблемно да споделят данни и ресурси.

Това ще означава, че Cardano ще се разшири и ще се превърне в пълноценно хранилище за разработчици, които искат да развиват технологията и да изграждат нови протоколи, приложения и т.н. И както се очаква, това би трябвало да стимулира цената на ADA в дългосрочен план.

Прогноза за цената

Прогнозирането на бъдещи цени на активите винаги представлява сериозно предизвикателство и изисква да се вземат предвид няколко критерия. Много крипто анализатори очакват силно увеличение на цената на Cardano (ADA) след типична година на растеж.

Повечето прогнози за цената на Cardano са оптимистични. В края на краищата тя притежава всички характеристики на печеливш проект за криптовалута, включително силна техническа основа, фантастичен екип и отдадена общност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигнали сме дъното – мечките ще бъдат смазани, твърди трейдър


Въз основа на анализ на цените на Cardano от предходни години се прогнозира, че минималната цена на криптовалутата през 2023 г. ще бъде около $0.54, докато максималната се очаква да е около $0.63.

Пазарът все още е несигурен в краткосрочен план

Въпреки че цените на монетите са се насочили към краткосрочно възстановяване, инвеститорите остават предпазливи по отношение на допълнителния натиск от страна на традиционната икономика.

Опасенията от инфлация все още са налице. Федералният резерв най-вероятно ще повиши лихвените проценти с поне 75 базисни пункта до следващото заседание на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) през ноември. Това ще бъде продължение на агресивното повишаване на лихвените проценти – траектория, по която Фед пое по-рано тази година.

Ако това се случи, върху пазара ще бъде оказан допълнителен натиск и цената на ADA, както и на останалите криптовалути, може да се понижи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Tradecurve Markets (TCRV) набира $6.1 милиона, нов блокчейн на Shiba Inu (SHIB), а за Ethereum (ETH) предстои голямо движение

Tradecurve Markets набра $6.1 милиона, а Shib Association ще разработи нов Shiba Inu блокчейн. Фючърсен ETH ETF може да бъде одобрен скоро. 

септември 28, 2023 11:05 4 мин. четене

1xBit добавя два ексклузивни метода за депозиране – Arbitrum и Algorand

OT 1xBit винаги правят гигантски крачки към това да останат начело на класацията, а новото добавяне на два метода за плащане – Arbritrum и Algorand – е достатъчно доказателство за този факт.

септември 28, 2023 10:31 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.