НАЧАЛО Други

Технологичните гиганти формират коалиции, за да се борят с Nvidia

08.05.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Технологичните гиганти формират коалиции, за да се борят с Nvidia

На фона на глобалната конкуренция за оспорване на господството на Nvidia в сектора на AI чиповете, компаниите засилват усилията си да заемат своята ниша.

Въпреки стабилността на Nvidia с нейния H100 GPU и платформа Cuda, технологичните фирми по целия свят работят активно за установяване на своите AI екосистеми, като същевременно разчитат на хардуера на Nvidia в различна степен.

Nvidia не лежи на лаврите си, а вместо това укрепва своите съюзи, за да поддържа конкурентното си предимство. В сътрудничество с HN Company и TSMC, Nvidia има за цел да укрепи позицията си на пазара.

Графичният процесор H100, критичен за захранване на интензивни AI приложения като ChatGPT, е готов за значителен растеж в развиващия се AI пейзаж.

Въпреки това, с конкурентите, които формират коалиции, за да предизвикат господството на Nvidia, конкурентната среда става все по-динамична.

Intel, например, изгражда стратегически партньорства с водещи южнокорейски технологични фирми, включително Naver и Kakao, за да проникне и разшири присъствието си на пазара на AI чипове.

Корейските компании наблягат на времето и сътрудничеството, като признават стратегическото значение на съюзите за преодоляване на пазарните предизвикателства и отправят надеждно предизвикателство към доминацията на Nvidia.

Тъй като пазарът на AI чипове продължава да се развива, намирането на деликатен баланс между иновациите и пазарните реалности остава от първостепенно значение за всички участващи играчи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.