НАЧАЛО Други

Тази базирана на Solana децентрализирана борса задмина Uniswap

29.01.2024 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази базирана на Solana децентрализирана борса задмина Uniswap

Децентрализираната борса (DEX) на Solana, Jupiter, е изпреварила добре познатата базирана на Етериум Uniswap V3 по дневен обем на търговия, според данни от SolanaFloor, платформа, управлявана от Step Finance.

Между 27 и 28 януари платформата си осигури челната позиция във всички вериги, като успя да се похвали с впечатляващ 24-часов търговски обем от $519.8 милиона.

Това изкачване до върха на DEX класацията подчертава нарастващата сила на екосистемата Solana. Забележително е, че обемът на търговия на Jupiter надхвърли този на Uniswap V3, която регистрира $510 милиона за същия период от време.

Следвани плътно на трето място към онзи момент беше Komodo Wallet, децентрализирана платформа с обем на търговията от $216 милиона, която поддържа само 10 монети.

Jupiter обяви 31 януари за официална дата за дългоочакваното airdrop събитие, което ще разпредели 1 милиард JUP токена на близо един милион DeFi потребители на Solana, отговарящи на условията.

Критериите за разпределение ще се основават на ангажираността на потребителите с платформата Jupiter, като се вземат предвид показатели като обем на търговията и честота на взаимодействие с платформата.

Освен това Jupiter се подготвя да въведе нова меме монета, която ще служи като практическо изпитание за новоразработената им стартова платформа. Изключително важно е да се отбележи, че тази инициативата за меме монета е отделна от инициативата за JUP токени и не е оригинално създадена от Jupiter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.