НАЧАЛО Крипто Крими

Таки предполагаемо поръчал убийството на Ружа Игнатова

февруари 22, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таки предполагаемо поръчал убийството на Ружа Игнатова

Наскоро открити документи твърдят, че скандалната криптокралица Ружа Игнатова е мъртва от пет години.

Ружа Игнатова предполагаемо мъртва

Според неотдавна разкрити документи изчезналата криптокралица Ружа Игнатова, която е в списъка на ФБР с десетте най-издирвани бегълци, може да е била мъртва през цялото време. Игнатова беше обвинена, че е измамила инвеститори, които са вложили парите си в нейния проект OneCoin, а след това е изчезнала с милиарди долари.

На бял свят обаче излязоха записи на разговори, в които се твърди, че Игнатова е била убита по нареждане на един от най-големите наркобарони в България – Христофорос Аманатидис, известен още като Таки.

Въпреки че българското Министерство на вътрешните работи не е потвърдило доклада, интересно е да се отбележи, че популярният подкаст “The Missing Cryptoqueen” по-рано е изказал предположение, че има вероятност Игнатова вече да не е жива.

Въпреки това тя продължава да фигурира в световния списък на ФБР с най-издирваните лица, като е обещана награда от $100,000 на всеки, който може да предостави информация, водеща до нейния арест.

Наркопласьор поръчва убийство

Нова информация излезе наяве, след като органите на реда започнаха разследване на убийството на Любомир Иванов от Главна дирекция “Национална полиция”. Записи, намерени в дома му, където е застрелян, разкриват, че Таки е поръчал убийството му, за да прикрие участието си в проекта OneCoin.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто анализатор сподели какво може да изстреля Етериум до $10,000


Двама разследващи журналисти от България, Димитър Стоянов и Атанас Чобанов, намериха стенограми на тези записани разговори, които публикуваха онлайн. Според тях Игнатова е била убита на яхта в Гърция през ноември 2018 г. След това тялото ѝ е било разчленено и изхвърлено на дъното на Йонийско море.

В разследващия доклад на двамата журналисти се твърди, че прокуратурата е знаела за тези документи, но не е смятала, че те попадат под юрисдикцията на Наказателно-процесуалния кодекс на страната, поради което не се е задълбочила в тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Таки предполагаемо поръчал убийството на Ружа Игнатова”
  1. Кобра,

    А може и самата Ружа Игнатова да е разпространила подобна фалшива информация, за да я считат за мъртва и да не я търсят. А тя след пластична операция неузнаваема да си харчи парите някъде спокойно.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене