НАЧАЛО Регулации

Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

ЮНИ. 18, 2022 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

Борсата за търговия с криптовалути Huobi прекратява дейността си в Тайланд, става ясно от изявление на платформата. Това закриване ще се състои на 1-ви юли 2022 г.

Целият процес на затваряне някак си се утежни, след като Huobi се забърка в неприятности с местния надзорен орган по-рано миналата година, когато беше установено, че е нарушила разпоредбите.


Причината за този ход може да се отдаде на отнемането на лиценза на Huobi като борса. Съветът по ценни книжа счита, че платформата за криптообмен е неразрешен център за търговия с дигитални активи в Тайланд.


В докладите на Chainanalysis уж се споменава, че Тайланд има един от най-високите проценти на приемане на DeFi (децентрализирани финанси) веднага след САЩ и Виетнам в класацията.


Въпреки положителната си позиция по отношение на крипто, правителството на Тайланд въвежда начини за контрол и надзор на пространството.


Към началото на 2022 г. в страната има общо осем лицензирани борси за криптовалути.


Huobi продължава да поддържа връзка с клиентите по отношение на тегленията на криптовалути


Huobi споменава, че постоянно се опитва да бъде в контакт с клиентите си, за да им помогне да се ориентират в ситуацията.


Крипто борсата предоставя всички видове насоки за клиентите, за да могат да изтеглят безпроблемно своите дигитални активи. Въпреки тези опити, тя признава, че някои клиенти все още остават недостъпни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн падна под $20,000, като се насочва към пробив на $19,000


Платформата предоставя подробна информация за клиентите, които са недостъпни, така че те да изтеглят средствата си бързо, преди Huobi да прекрати дейността си в Тайланд окончателно.


В официалното си изявление Huobi споменава,


След затварянето на тайландския клон на Huobi, Huobi Thailand вече няма да има никакви връзки, нито правно обвързване с Huobi Group и нейните филиали. Huobi Group и нейните филиали не носят и няма да носят отговорност за никакви въпроси, свързани с Huobi Thailand.


Huobi Thailand започна дейността си в страната само малко повече от две години. Това стана, след като платформата за криптообмен се стремеше да постигне глобална експанзия веднага след като се премести от Китай.


Напоследък Китай затяга политиките си около търговията с криптовалути. Първоначално Huobi беше основана в Китай.


И така, какъв беше проблемът с лиценза на Huobi?


По-рано миналата година платформата беше забелязана от местния надзорен орган заради управленската ѝ структура.


След прегледа, който се случи през февруари-март миналата година, тайландската Комисия по ценни книжа и борси (SEC) се намеси, за да уведоми Huobi за съществуващите недостатъци в самата платформа, заедно с други структурни и управленски проблеми.


Тази година, през април, SEC уведоми Huobi да спре услугите си за момента и да работи по регулаторните проблеми, посочени от SEC.


Криптоплатформата също получи удължаване на срока на действие след уведомлението. След като борсата не успя да се справи с отбелязаните проблеми, през септември SEC реши да отнеме лиценза на борсата, което я накара да спре окончателно дейността си в Тайланд.


Huobi Тайланд заяви:

В момента е в ход процедура по обмен на информация, която се провежда в Тайланд.

Съжаляваме, че пътуването ни стигна до края, и искрено ви благодарим за дългогодишната ви подкрепа


Важно е също така да се има предвид, че тези, които все още остават недостъпни и са склонни да загубят средствата си, няма да получат никаква помощ от Huobi, след като тя прекрати окончателно дейността си в Тайланд през месец юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз завършва важен крипто законопроект този месец

Според Патрик Хансен, съветник по криптовалутите в Presight Capital, двата законопроекта най-вероятно ще бъдат финализирани до края на този месец. Освен това одобрението им в този вид или с изменения ...
ЮНИ. 27, 2022 11:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чарлз Хоскинсън коментира крипто регулацията пред Конгреса на САЩ

Сред тях е Конгресът на САЩ, който проведе изслушване по въпроса на 23 юни, по време на което основателят на Cardano (ADA) разгледа някои от опасенията на членовете.По-конкретно, по време на изслушван...
ЮНИ. 25, 2022 10:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Председателят на SEC иска единна регулаторна рамка за криптовалутите

Генслер смята, че съществуването на различни регулаторни органи ще позволи на операторите на криптовалути да се възползват от фрагментираните системи, съобщи Стефани Палма от Financial Times на 24 юни...
ЮНИ. 24, 2022 23:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ призова за регулация на DeFi и Биткойн

По време на изказването си пред Европейския парламент на 21 юни, Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, стана първият човек, който изрично поиска по-сериозен надзор над тази практи...
ЮНИ. 23, 2022 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света