НАЧАЛО Регулации

Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

юни 18, 2022 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

Борсата за търговия с криптовалути Huobi прекратява дейността си в Тайланд, става ясно от изявление на платформата. Това закриване ще се състои на 1-ви юли 2022 г.

Целият процес на затваряне някак си се утежни, след като Huobi се забърка в неприятности с местния надзорен орган по-рано миналата година, когато беше установено, че е нарушила разпоредбите.

Причината за този ход може да се отдаде на отнемането на лиценза на Huobi като борса. Съветът по ценни книжа счита, че платформата за криптообмен е неразрешен център за търговия с дигитални активи в Тайланд.

В докладите на Chainanalysis уж се споменава, че Тайланд има един от най-високите проценти на приемане на DeFi (децентрализирани финанси) веднага след САЩ и Виетнам в класацията.

Въпреки положителната си позиция по отношение на крипто, правителството на Тайланд въвежда начини за контрол и надзор на пространството.

Към началото на 2022 г. в страната има общо осем лицензирани борси за криптовалути.

Huobi продължава да поддържа връзка с клиентите по отношение на тегленията на криптовалути

Huobi споменава, че постоянно се опитва да бъде в контакт с клиентите си, за да им помогне да се ориентират в ситуацията.

Крипто борсата предоставя всички видове насоки за клиентите, за да могат да изтеглят безпроблемно своите дигитални активи. Въпреки тези опити, тя признава, че някои клиенти все още остават недостъпни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн падна под $20,000, като се насочва към пробив на $19,000

Платформата предоставя подробна информация за клиентите, които са недостъпни, така че те да изтеглят средствата си бързо, преди Huobi да прекрати дейността си в Тайланд окончателно.

В официалното си изявление Huobi споменава,

След затварянето на тайландския клон на Huobi, Huobi Thailand вече няма да има никакви връзки, нито правно обвързване с Huobi Group и нейните филиали. Huobi Group и нейните филиали не носят и няма да носят отговорност за никакви въпроси, свързани с Huobi Thailand.

Huobi Thailand започна дейността си в страната само малко повече от две години. Това стана, след като платформата за криптообмен се стремеше да постигне глобална експанзия веднага след като се премести от Китай.

Напоследък Китай затяга политиките си около търговията с криптовалути. Първоначално Huobi беше основана в Китай.

И така, какъв беше проблемът с лиценза на Huobi?

По-рано миналата година платформата беше забелязана от местния надзорен орган заради управленската ѝ структура.

След прегледа, който се случи през февруари-март миналата година, тайландската Комисия по ценни книжа и борси (SEC) се намеси, за да уведоми Huobi за съществуващите недостатъци в самата платформа, заедно с други структурни и управленски проблеми.

Тази година, през април, SEC уведоми Huobi да спре услугите си за момента и да работи по регулаторните проблеми, посочени от SEC.

Криптоплатформата също получи удължаване на срока на действие след уведомлението. След като борсата не успя да се справи с отбелязаните проблеми, през септември SEC реши да отнеме лиценза на борсата, което я накара да спре окончателно дейността си в Тайланд.

Huobi Тайланд заяви:

В момента е в ход процедура по обмен на информация, която се провежда в Тайланд.

Съжаляваме, че пътуването ни стигна до края, и искрено ви благодарим за дългогодишната ви подкрепа

Важно е също така да се има предвид, че тези, които все още остават недостъпни и са склонни да загубят средствата си, няма да получат никаква помощ от Huobi, след като тя прекрати окончателно дейността си в Тайланд през месец юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене