НАЧАЛО Регулации

Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO

март 2, 2019 22:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO

Регулаторът на финансовите пазари на Тайланд забрани няколко криптовалути като средство за инвестиране в ICO и като база при двойките за търговия.

Комисията за ценните книжа и фондовите борси (SEC) на страната издаде редица правила през юли миналата година, като задължи всеки субект, който иска да извърши токен продажба, трябва първо да подаде заявление за одобрение. По онова време, SEC заяви, че само националната валута на Тайланд, батът и седем криптовалути могат да бъдат използвани за инвестиране в ICO: Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), XRP и Stellar (XLM).

В изявление в четвъртък, SEC заявиха, че вече са премахнали BCH, ETC и LTC от списъка на допустимите криптовалути. В резултат на това се разрешават само останалите четири актив, с напомняне, че списъкът не е „удостоверение за статут на законно платежно средство“.

Органът по надзора не предостави никакви подробности за това защо списъкът е намален, въпреки че в него се взимат предвид различни фактори като новини и други събития, свързани с токените.

„Във всеки случай, актуализацията на списъка няма никакво въздействие върху инвеститорите или бизнеса с дигитални активи, защото досега няма стартирано ICO, а действащите борси за дигитални активи никога не са използвали BCH, ETC или LTC като базови двойки за търговия.“, коментира SEC.

Регулаторният орган добави, че предоставя списък на допустимите криптовалути в съответствие с наредбата за извънредни ситуации относно бизнеса с дигиталните активи B.E. 2561 (2018).

Миналата седмица националното законодателно събрание на страната одобри изменение на Закона за ценните книжа и борсите, което узаконява емитирането на токенизирани ценни книжа като акции и облигации.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене