НАЧАЛО Крипто Крими

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

"Evil Ape", създателят на NFT проекта Evolved Apes, изглежда е откраднал ETH на стойност $2.7 милиона от инвеститори. Профилът и уебсайтът на лицето в Twitter са офлайн.

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона.


"Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платформи, а уебсайтът също излезе офлайн.


Серията Evolved Apes е колекция от 10,000 NFT, "хванати в беззаконна земя", където само най-силните маймуни ще оцелеят. Предвиждаше се като бойна игра, но това със сигурност няма да се осъществи.


Липсващите сега 798 ETH бяха предназначени да се използват за разработването и маркетинга на проекта. Сега изглежда все по-вероятно средствата да са откраднати.


Измамата засегна множество заинтересовани страни в сферата на Evolved Ape - от потребители до създатели на NFT. Изпълнителят на проекта не е получил плащането си и това е само един от многото алармиращи признаци, които предполагат т.нар. 'rug pull'.


Говорейки пред Motherboard, един инвеститор съобщава за аморалността на Evil Ape,


Това, което се случи, е, че Evil Ape е отмъкнал портфейла с целия ETH от издаването на токени, което е трябвало да се използва за всичко, от плащането на художника, плащането на парични подаръци, плащането за маркетинг, плащането за редки инструменти, разработване на играта и всичко останало между тях.


Има обаче малък лъч светлина. Притежателите на NFT ще възродят поредицата под формата на Fight Back Apes. Като притежатели на тези NFT, те могат да продължат наследството на проекта - и да се надяваме, да възстановят част от загубените си средства. Тази нова серия ще гарантира, че Evil Ape няма достъп до средствата, като същевременно използва и портфейл с няколко подписа.


Секторът на NFT все още е обект на измами


Макар да е било изключително доходоносно за много хора, при NFT-тата също има измами. Това включва рискове за сигурността и дори нишата се критикува като средство за пране на пари. Много от индустрията разглеждат как да направят NFT пространството по-сигурно и подобни инциденти само ще допринесат към тази инициатива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

 

Един от начините, по които NFT могат да бъдат компрометирани, е чрез хора, които използват творби на художници без тяхно знание. Например, фалшиво произведение на Banksy бе продадено за $336,000 - след като оригиналният уебсайт на Banksy беше компрометиран само седмица преди това.


Сега NFT са наистина утвърдени в мейнстрийма, като известни личности и компании се насочват към сектора. При такова високо ниво на участие на обществеността ще бъде наложително да се предприемат по-строги мерки за защита на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 14-годишно момиче прави рекордни продажби на NFT в мрежата на Solana

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света