НАЧАЛО Други

Свързани с FTX портфейли прехвърлят милиони в криптовалути

март 15, 2023 11:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свързани с FTX портфейли прехвърлят милиони в криптовалути

Фирмата за проследяване на блокчейн транзакции Lookonchain е открила, че три крипто портфейла, свързани с борсата FTX и нейното търговско подразделение Alameda, са прехвърлили стабилни монети на стойност над $100 милиона на големи борси.

Портфейлите са прехвърлили Tether (USDT) на стойност $69.64 милиона на един адрес, като са изпратили USDT на стойност $43 милиона на Coinbase, Binance и Kraken. Освен това портфейлите прехвърлиха US Dollar Coin (USDC) на стойност $75.94 милиона към портфейл Coinbase Custody.

Lookonchain подчерта, че тези портфейли са значими, защото са били използвани за събиране на всички активи на FTX/Alameda след срива на борсата през 2022 г.

През ноември миналата година FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност и спря тегленията на клиенти, след като родните ѝ активи се сринаха. Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд в момента е изправен пред обвинения в измама на инвеститорите и неправилно управление на клиентски активи.

Движението на толкова значителен обем средства от портфейлите повдигна въпроси за потенциалното въздействие върху по-широкия криптопазар и причините за трансферите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Купувайте Биткойн, фалшиви пари ще наводнят икономиката’ – Робърт Кийосаки


Някои анализатори спекулират, че портфейлите може да продават активи, за да покрият разходи или да се разплатят с кредитори. Други предполагат, че прехвърлянията може да са част от по-голям план за възобновяване на борсата или за създаване на нова платформа.

Въпреки това няма официално изявление от FTX или Alameda относно прехвърлянията.

Като цяло движението на средства от портфейли, свързани с FTX, подчертава продължаващите предизвикателства и рискове, свързани с индустрията на криптовалутите, особено по отношение на сигурността, регулирането и прозрачността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене