НАЧАЛО Други

Sushiswap спира част от услугите си

януари 5, 2023 11:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Sushiswap спира част от услугите си

През последните няколко месеца групата Sushiswap е изправена пред сериозни финансови проблеми, може би заради това компанията обяви плана си да премахне от предлаганите от нея услуги за стартиране на токени и протокол за кредитиране. 

Матю Лили, главен технически директор на SushiSwap обяви преди няколко дни, че компанията ще прекрати някои от услугите си, включително протокола за кредитиране и launchpad. 

Докато обясняваше решението, той отбеляза, че Sushi Lending вече има няколко недостатъка в дизайна и работи на загуба. Освен това според информацията SushiSwap се нуждае от финансови и човешки ресурси, които да посвети на провалилия се вече протокол за кредитиране. Причината за прекратяване на launchpad е подобна.

Въз основа на туита на техническия директор стана ясно, че мрежата може да възстанови двете услуги след като събере достатъчно ресурси. Освен това платформата ще съсредоточи настоящите си ресурси върху своето главно звено – децентрализираната мрежа за обмен. 

Според Лили криптоборсата вече преминава към система с концентрирана ликвидност, а така платформата ще бъде приведена в равностойно положение с децентрализирания сектор за обмен.

Финансовите затруднения на Sushiswap

Решението за съкращаване на някои от предлаганите услуги може да се дължи главно на финансовите проблеми, които борсата изпитва в момента. Миналия месец от Sushiswap подчертаха, че имат средства само за оперативни разходи за 1.5 години. В изявлението си те отбелязаха, че тази ситуация се нуждае от незабавни действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн навършва 14 години днес


Джаред Грей, главен изпълнителен директор на SushiSwap, обяви загубата от $30 милиона, реализирана от групата през предходните 12 месеца. Той заяви, че компанията вече прилага стратегии, включително предоговаряне на инфраструктурни договори и съкращаване на недостатъчно ефективни излишни зависимости. 

В изявленията на Грей се отбелязва още, че ще бъдат замразени бюджетите за не толкова важен персонал, тъй като целта е да се намалят годишните разходи до $5 милиона. Той дори изтъкна проблема с програмата за възнаграждения на Sushi, базирана на емисиите и сподели за план да рационализира TVL с LP. Решението за закриване на launchpad и протокола за кредитиране беше част от действията на мрежата, обявени миналия месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене